Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Huszonhárom halott a hondurasi mészárlásban

2004.12.24. 08:39
Maffiaellenes politikusokat fenyegettek meg üzenetükben azok a támadók, akik golyózáport zúdítottak egy nőket és gyerekeket szállító buszra Hondurasban. A támadásban huszonhárman életüket vesztették, tizenhatan megsebesültek. A támadókat a hadsereg segítségével üldözik.

Huszonhárman meghaltak, tizenhatan megsebesültek, amikor ismeretlenek támadtak rá egy többségében nőket és gyerekeket szállító buszra Honduras északi részén, Chamelecon városánál, jelentette a BBC. A jármű egy forgalmas városrészen haladt át, amikor váratlanul fegyveresek támadtak rá.

A buszt autók szorították az út szélére, majd a kocsikból kipattanó fegyveresek golyózáport zúdítottak a járműre és az utasokra. A helyszínen tizenhatan vesztették életüket, heten a kórházba szállítás után haltak meg, írja a BBC.

A támadók, hátrahagyott üzenetük szerint a halálbüntetés újbóli bevezetését ellenző forradalmi csoport tagjai. Üzenetükben több, a szervezett bűnözés ellen fellépő vezető politikust is megfenyegettek.

Wilmer Torres, Chamelecon rendőrfőnök-helyettese szerint a támadással összefüggésben letartóztatták az egyik legerősebb hondurasi maffia, a Mara Salvatrucha egyik tagját, jelentette a BBC.

Ricardo Maduro, az ország elnöke "barbár és gyáva tettnek" nevezte a támadást, egyben részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Mint mondta, a támadók nem őt, vagy minisztereit, hanem Honduras egészét fenyegették meg. Közlése szerint a rendőrség és a katonaság közös erővel keresi a támadókat.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft