Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Szerdán elolvad, ami kedden leesett

2006.02.07. 20:10
A hóesés az ország szerencsésebb részén már kedden téli hangulatot teremtett, Kelet-Magyarországra viszont egynapos késéssel érkezik meg Tél Tábornok.

További havazás várható kedd éjszaka az ország középső és nyugati részén, valamint Budapesten. Az előrejelzések szerint az ország nyugati és északi részén 5-10 centiméter hó várható, Nyugat-Magyarországon ónos eső is lehet.

Az ország déli részén legfeljebb néhány centiméter hó várható. Éjszaka a nyugati országrészben ónos eső is lehet - mondta Nadrai Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Az erős havazás miatt a szlovák oldalon leállították a rajkai átkelőnél kedden délután a teherjárművek be- és kiléptetését - jelezte Kovács Iván, a magyar határőrség szóvivője. Az intézkedés miatt Rajkánál torlódásra lehet számítani a teherforgalomban - mondta. Más átkelőknél nincs hasonló korlátozás érvényben.

Szerdától Magyarországon enyhül az idő. Újabb havazás keleten, észak-keleten lesz. Az ország középső részén havas eső, ónos eső, eső lesz, tehát a kedden és az éjszaka leesett hó szerdán már olvadni fog.

A következő napokban 0 és 2 fok közé emelkedik a legmagasabb hőmérséklet.