Gerzson
-3 °C
2 °C

Megérkezett a hó

2001.11.26. 09:04
Hétfő reggel a fővárost is elérte a havazás, és persze az ezzel járó dugó is. Debrecenben 14 centi esett a tegnap délután óta.
Az ország keleti részében egyes helyeken vasárnap délután óta folyamatosan havazik, s a hétfő reggeli órákban Budapesten is megkezdődött a hószállingózás, majd a havazás.

A meteorológiai jelzések alapján és az Útinformtól kapott tájékoztatás szerint a havazás ellenére minden út járható, a főutak a keleti országrészben általában vizesek, a mellékutak néhol havasak, másutt latyakosak, az autópályák pedig az M5-ös kiskunfélegyházi szakaszának kivételével szárazak. Kiskunfélegyháza környékén hó lepte el az útburkolatot, de annak tisztítását megkezdték és a forgalomban nem okoz fennakadást.

A keleti országrészben Debrecen környékén hullott a legtöbb téli csapadék, vasárnap délutántól hétfő reggelig általában 14 centiméter vastag hólepel borította be ezt a tájat.

Ötven hókotró Budapesten

A fővárosban a reggeli hószállingózás erőteljes havazássá fajult. Ezért a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. 50 munkagépet indított útnak a budai hegyi főútvonalakra és érdesítő anyaggal gondoskodik az útburkolat síkosságának megszüntetéséről.

A meteorológiai előrejelzések szerint a délelőtt során további havazás várható, ám a délutáni órákban az ország keleti részén már felszakadozik a felhőzet.

Fagyhalál a trafóházban

Életét vesztette a hétfőre virradó éjszaka egy hajléktalan férfi a fővárosban, aki melegedni ment be egy transzformátorházba, és ott áramütés érte - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Tűzoltóság ügyeletes tisztje. A szerencsétlenül járt férfi holttestét a tűzoltók hozták ki a transzformátorházból.