Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra megnyitották a hegyeshalmi átkelőt

2002.12.23. 09:53
Az osztrák hatóságok kérésére a magyar határőrség hétfő reggel lezárta a kimenő forgalom elől a hegyeshalmi határátkelőhelyet. Az osztrák hatóságok az ottani útviszonyok, a rendkívüli síkosság miatt nem engedélyezték a belépést. A határátkelő helyet azonban még háromnegyed óra múltán újra megnyitották a forgalom előtt.
Orodán Sándor, a Határőrség Országos Parancsnokságának szóvivője felszólította az Ausztriába készülő magyar autósokat, hogy aki teheti, ezekben az órákban ne induljon el, vagy ha mégis, akkor vegye igénybe a fertődi, soproni, illetve a kópházai határállomást. Hozzátette: az is bizonytalan, hogy ezek, a Hegyeshalomhoz legközelebbi átkelőhelyek meddig használhatóak.

Ha helyzet van, hívja
A Határőrség automata rendszerén éjjel-nappal információt adnak a határátkelőhelyeken kialakult aktuális várakozási időkről. Az öt percenként frissített adatsor a 456-71-01-es telefonszámon kérhető le.

A szóvivő még leginkább a kópházi átkelőt ajánlotta azoknak, akik mindenképpen autóval akarnak átjutni Ausztriába. Orodán Sándor arra a kérdésre, meddig tarthat a korlátozás, úgy válaszolt: ez teljesen bizonytalan. A Magyar Rádió ugyanakkor úgy tudja, hogy nem sokkal reggel 9 óra után újra megnyitották a határátkelőhelyet.

Budapesten nincs hóhelyzet

A főváros közlekedésében nem okozott fennakadást a vasárnap éjfélkor megindult havazás; a forgalom lassabb a megszokottnál, de mindenütt folyamatos. Nyolcvanhét hóeltakarító jármű és 810 kézi hómunkás tisztítja a fő- és tömegközlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat. Reggel mindenhol elindultak a buszok, a hegyi járatokon is. A munkások egyelőre a főváros fontosabb útvonalait tisztítják, mintegy 1200 kilométeren. Várhatóan csak a havazás elállta után kezdik meg Budapest mellékútjainak tisztítását, mintegy 2100 kilométer hosszúságban.