Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hótorlaszok, elzárt utak karácsonyra

2002.12.24. 12:01
Hetven centis hótorlaszok, járhatatlan utak várják a karácsonyozókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A hóakadályok ellenére nincs megközelíthetetlen település, a hókotrók még dél előtt megnyitják az elzárt utakat. Budapesten a buszok menetrend szerint közlekednek, gyenge a forgalom.
Budapesten minden autóbusz menetrend szerint indult kedd hajnalban - mondta el Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője. A vállalat 82 gépe dolgozott éjszaka a lakótelepeken és a mellékútvonalakon. A gépek hajnalban visszatértek a főútvonalakra, hogy az autóbuszok akadálymentesen indulhassanak. Az éjszaka folyamán 661 kézi hómunkás tisztította az utakat. A közterület-fenntartó ismét vesz fel hómunkásokat reggel hat órától, nettó 2100 forintot fizetve a nappali műszakra.

Járhatatlan Zemplén, Abaúj

Egy nyomsávon, de immár járható Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Vilmány-Fony közötti út, egy nyomsávot Pere és Abaújszántó között is sikerült letakarítani - tájékoztatta az MTI-t a megyei közútkezelő kht. ügyelete. Az éjszakai erős szél hótorlaszokat emelt több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település környékén, elsősorban a Hernád völgyében, de Dél-Borsodban és Abaújban is. Bár a megyében minden település megközelíthető, a közútkezelő társaság azt javasolja: akinek nincs halaszthatatlan ügye, ne üljön autóba.

Hetven centis hótorlaszok

Járhatatlanná vált a Pere-Abaújszántó, és a Vilmány-Fony közötti út, ám mind két települést más útvonalról meg lehetett közelíteni. A közútkezelő társaság harminchat munkagépe folyamatosan dolgozik, ennek köszönhetően kedden nyolc óra után egy nyomsávon járhatóvá tették a Pere-Abaújszántó közötti utat. A Vilmány-Fony közötti út megtisztításán továbbra is megfeszített erővel dolgoznak, helyenként hetven centiméteres hótorlaszok nehezítik a hómarók és hóekék munkáját.

A megyében egy nyomsávon járható a Köröm-Tiszalúc és a Girincs-Kesznyéten közötti út. Hóátfúvások nehezítik a folyamatos haladást a 37-es számú főúton is. A hómarók és hóekék munkáját valamelyest könnyíti, hogy az északi, északkeleti szél gyengült, így vélhetően a délelőtti órákban sikerül megtisztítani az utakat a hótorlaszoktól.