Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A műtőasztalon égett el egy nő

2006.09.29. 13:00
Almeloban egy gerincműtétre váró asszony esett áldozatául a kórházi műszerpultból felcsapó lángoknak.

Elégett a műtőasztalon egy nő Almelo holland városban. A holland rádióban a Twenteborg kórház szóvivője is megerősítette a hírt, amely szerint a szerencsétlen asszonyon csütörtökön kisebb gerincműtétet akartak végrehajtani. Az előírásoknak megfelelően már rögzítették a műtőasztalon

A rögzítés után eddig kiderítetlen okból lángnyelv csapott fel a közvetlenül az asszony mellett lévő műszerpultból. A lángok olyan gyorsasággal terjedtek, hogy a műtőben tartózkodó hat személynek nem sikerült kinyitni az asszonyt rögzítő szíjak csatjait, és a tűz miatt nem tudtak hozzáférni a műtőasztal távirányító berendezéséhez sem.

Az altatóorvos asszisztense megpróbálta eloltani a lángokat, de nem járt sikerrel. A 69 éves asszony, aki a tervezett műtét előtt csupán helyi érzéstelenítést kapott, a kórház szóvivője szerint mindvégig eszméletnél volt. A kórház szerint szabványnak tekinthető, hogy a pácienseket a műtőasztalhoz rögzítik, hogy megakadályozzák a műtét alatti, nem kívánatos mozgásokat.