Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Vádat emelhetnek az újlipótvárosi lövöldöző ellen

2005.08.15. 14:37
Vádemelési javaslattal fejezte be a Budapesti Rendőr-főkapitányság Erőszakos- és Vagyon Elleni Bűncselekmények Osztálya a budapesti Orosz György ellen folytatott nyomozást. A férfi több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt állhat bíróság elé.

Mint arról az Index is beszámolt a 44 éves férfi 2005. február 2-án délután fél háromkor egy, a Budapest XIII. kerület, Hollán Ernő utcában található szórakozóhely előtt egy autóból leadott több célzott lövéssel megsebesített két férfit, majd a helyszínről elmenekült.

A BRFK nyomozói nem sokkal a történtek után a férfi személyazonosságát megállapították, és elrendelték országos körözését. Orosz György az esti órákban önként feladta magát.

Rossz kapcsolat

A történtek után kiderült, hogy évekre visszamenőleges ingatlanüzleti kapcsolat volt közöttük, és mivel Orosz György milliós nagyságrendű összeggel tartozott a háromfős társaságnak, többször is megfenyegették, majd találkozót beszélték meg a tartozás rendezésére.

A presszó elé megérkező Orosz telefonon jelzett S. Mihálynak és Ny. Dezsőnek, akikre azonnal tüzet nyitott, amint kiléptek az utcára. Az első lövés S. Mihályt érte, ő a tüdején sérült meg súlyosan, de a menekülni kezdő Ny. Dezső rosszabbul járt, ő a gerincébe kapta a lövedéket.

Vádemelés

A férfi a gyanúsítotti kihallgatásakor részben beismerő vallomást tett, de azt mondta a rendőröknek, hogy önvédelemből lőtt. A BRFK nyomozói azonban később ennek az ellenkezőjét állapították meg. Orosz azzal is védekezett, hogy nem tudta: éles lőfegyvert vásárolt a Keleti pályaudvar környékén, azt gondolta, csupán megfélemlítésre alkalmas riasztópisztoly van nála.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügy iratait vádemelési javaslattal felterjesztette a Fővárosi Főügyészségnek, áll a rendőrség hétfőn kiadott közleményében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?