Ágnes
-1 °C
2 °C

Gyilkosságot vallott be regényében egy holland író

2003.06.16. 16:27
Regényben tett vallomást egy holland író, miután közel fél évszázaddal a történtek után kitálalt, hogyan ölte meg mostohaapját. Otto Veenhoven a napokban megjelent önéletrajzi krimiben bevallja, hogy az anyját gyakran bántalmazó férfi valójában nem a tetőről lezuhanva lelete halálát.
Egy holland író legújabb könyvében beismerte, hogy 48 esztendeje - húsz éves fejjel - agyonverte brutális mostohaapját.

Otto Veenhoven Sunny Home (Napsugaras otthon) című önéletrajzi krimijében azzal indokolja tettét, hogy mostohaapja gyakran súlyosan bántalmazta az édesanyját. A könyv, amely az 1955-ben történteket részletesen leírja, az író saját kiadásában jelent meg a hét végén.

Annak idején mind a kihívott orvos, mind pedig a rendőrség hitelt adott a húszéves fiú állításának, miszerint mostohaapja halálát a háztetőről történt lezuhanása okozta - olvasható a regényben."Jogos, szükséges gyilkosság volt" - idézte hétfőn az írót az Algemeen Dagblad című holland lap. A gyilkos felfedte azt is, hogy miután bezúzta áldozatának fejét, a holttestet felcipelte a háztetőre és ledobta az udvarba.

A holland törvények szerint a szándékos emberölés bűntettének elévülési ideje 18 év. Egy rendőrségi szóvivő szerint a hatóságok utánanéznek az ügynek a levéltárakban, új vizsgálat azonban nem indul, mivel a rendőrség a könyvből megtudta a valós tényeket - áll a dpa jelentésében.