Géza
-12 °C
-4 °C

Bíróság elé kerülhet az idős nőn áttolató részeg holland

2005.11.17. 12:54
Részegen tolatott át teherautójával egy 66 éves nőn az a holland férfi, aki ellen most vádemelési javaslatot nyújtottak be. A férfi tagad.

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a holland férfi ellen, aki ez év áprilisában részegen okozott halálos balesetet a dél-borsodi Sályon, közölte a rendőrség az MTI-vel csütörtökön. A nyomozás iratait már megküldték a miskolci ügyészségre, a vádemelésről ott döntenek.

A nyomozásban kiderült, hogy a holland férfi ittasan ült be teherautójába, és tolatás közben keresztül hajtott egy 66 éves asszonyon, aki a helyszínen életét vesztette.

Amíg a járműben ülő utasok az idős nő segítségére siettek, a külföldi sofőr "ehelyett hazament és focimeccset nézett", a mérkőzés félidejében pedig ismét kocsiba ült és visszament "körülnézni" a baleset helyszínére, ahol elfogták a rendőrök.

A holland férfi tagadta az ellene felsorakoztatott vádakat, de a szakértői vizsgálatok alátámasztották, hogy a balesetet ő okozta, illetve az is bebizonyosodott, hogy járművét ittasan vezette.