Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Ég Hollywood

2007.05.09. 06:39
A Los Angeles feletti dombokon, a közismert Hollywood felirat közelében ütött ki tűz helyi idő szerint kedd délután. A felcsapó lángok miatt ki kellett üríteni a város legnagyobb parkját, az állatkertet, a hollywoodi körgyűrűn pedig káosz alakult ki.

A tűz a Griffith parkban keletkezett. A hatóságok szerint feltehetően szándékos gyújtogatás történt, de a magas hőmérséklet és Santa Ana-i forró szelek miatt a lángok gyorsan továbbterjedtek.


Az állatok maradtak

Ebben a parkban található a Griffith obszervatórium, amelyben James Dean klasszikus filmje, a Haragban a világgal egyes jeleneteit forgatták az ötvenes években. A hatóságok kimenekítették az embereket a parkból, a szomszédos golfpályákról, egy múzeumból és Los Angeles-i állatkertből, amelynek kedden közel 1300 látogatója volt. Sérülésekről nem érkezett jelentés. Jason Jacobs, az állatkert szóvivője elmondta, hogy az állatkert dolgozóit hazaküldték az állatgondozók és az állatorvosok kivételével. Az állatok újabb intézkedésig a helyükön maradtak.

Mintegy 160 tűzoltó küzdött a lángokkal repülőgépek segítségével.

Márciusban két amerikai tinédzser már bozóttüzet okozott Los Angeles filmes negyede közelében. A füst, amely a Warner Bros burbanki stúdióiba is beszivárgott, néhány órán át sötétre festette az eget a Hollywood felirat mögött.