Bernadett
0 °C
4 °C

Kiskunsági karambol: négy holland és két magyar sérült

2006.11.04. 10:17
Hatan megsérültek - köztük négy holland állampolgár - közúti balesetben Bács-Kiskun megyében - közölte a rendőrség szóvivője pénteken az MTI-vel.
Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense elmondta, a baleset előző este történt Kecskemét és Jakabszállás között.

Egy kecskeméti férfi Lada személygépkocsiján Jakabszállás felől Kecskemét felé haladt, amikor az 54-es út 14-ik kilométerszelvényénél ismeretlen okból áttért a menetirány szerint bal oldalra és érintőlegesen nekiütközött egy Peugeot személyautónak. Ez utóbbi jármű vezetője az ütközés következtében könnyű sérülést szenvedett - mondta a szóvivő.

A Lada ezt követően egy Peugeot Partner típusú személygépkocsinak ütközött neki, amelyben hat holland állampolgárságú férfi utazott: a szóvivő tájékoztatása szerint öten az üléseken, egy személy pedig a jármű csomagtartó részében. A baleset következtében a gépkocsivezető és két utas súlyos sérüléseket, a csomagtartóban lévő férfi pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A balesetet okozó kecskeméti férfit súlyos fejsérüléssel szállította el a mentő. Mivel eléggé alkoholos illata volt, a kórházba szállítást követően vért vettek tőle, s majd a vérvizsgálat dönti el, hogy ittas állapotban vezetett-e - fűzte hozzá a szóvivő.