Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Egy hétig feküdt halott anyja mellett a héthónapos kislány

2004.03.03. 12:47
Meggyilkolt édesanyjának már bomlásnak indult holtteste mellett találtak egy héthónapos kislányt az észak-rajna-vesztfáliai Krefeldben. A rendőrséget a kellemetlen szagra panaszkodó szomszédok hívták ki, a gyermeket azonnal kórházba szállították.
Holtan találtak egy kisgyermekes anyát az észak-rajna-vesztfáliai Krefeldben. A rendőrséget a szomszédok több ízben is értesítették és jelezték, hogy különös szagot éreznek. Az asszony volt férje, aki később beismerte, hogy ő gyilkolta meg a nőt, szintén több alkalommal jelentette a rendőrségnek exfelesége "eltűnését".

A hétfőn végre kiérkező rendőrök az ablakon keresztül egy pillantást vetettek a lakás belsejére, meglátták a félmeztelen asszony holttestét, és az ajtót betörve behatoltak a lakásba. A halottkém megállapította, hogy legalább egy hete feküdt a lakásban holtan a nő. A kisbabát azonnal kórházba szállították.

A krefeldi rendőrséget igen sok bírálat érte az ügyben, a helybéliek szerint nem érkeztek idejében a helyszínre a gyilkossági ügy kivizsgálására, illetve az életveszélybe került gyermek megmentésére. Krefeld rendőrfőnöke, Dieter Friedrich a bírálatok ellenére azt állította, hogy a rendőrök helyesen jártak el, és az államügyész sem látott okot vizsgálat elrendelésére a rendőrséggel szemben.

Az áldozat 24 éves egykori férje ellen letartóztatási parancsot adtak ki emberölés és emberölési kísérlet alapos gyanújával. Az ex-férj kihallgatása során bevallotta, hogy húshagyó kedd előtti hétfőn megfojtotta 22 éves volt nejét. Azért gyanúsítják emberölési kísérlettel is, mert lányának megmentése érdekében semmit nem tett. A jelentések szerint a kisbaba egészségi állapota azóta "valamelyest stabilizálódott".