Szabolcs
20 °C
35 °C

Parkban csövezett Tony Blair

2004.03.01. 09:17
Közel áll Tony Blair szívéhez a hajléktalanok ügye. Egy az otthontalanokat segítő alapítvány munkatársai a brit kormányfő feleségétől tudhatták meg, hogy Blair maga is gyakorlott csöves, első londoni éjszakáját egy közparkban töltötte.
Egy vasútállomás melletti padon töltötte első londoni éjszakáját a tizennyolc éves Tony Blair - írta a Sunday Mirror. A brit miniszterelnök csövesélményét felesége, Cherie Blair mesélte el a múlt héten, amikor a hajléktalanokat segítő alapítványok munkatársait látta vendégül a kormányfői rezidencián.

Lógás az egyetem előtt

Az ifjú Blair a középiskola befejezése után nem kezdte meg azonnal egyetemi tanulmányait, hanem Londonba indult, hogy beteljesítse álmát és rocksztár legyen. Nehéz anyagi körülményei miatt azonban első éjszakáját az Euston pályaudvar melletti közparkban töltötte - ismerte el a Sydney Morning Heraldnak a miniszterelnöki hivatal egy munkatársa.

Cherie Blair fogadásának résztvevői alig hittek a fülüknek, amikor beszámolt férje csöves élményéről. "Azt mondta, Tonyhoz nagyon közel áll a hajléktalanok ügye. Alig hittük el, amit mesélt" - nyilatkozta az est egyik résztvevője a Sunday Mirrornak.

Batikolt inges hippi volt

Blair a csövezős év után munkajogot tanult Oxford elitegyetemén. A rocksztárság még ekkor is foglalkoztatta, a hosszúhajú, batikolt inges fiatalember a Rusnya pletykák nevű banda frontembere volt. Harminc éves korában azonban már a brit alsóház tagja, tíz évvel később már a munkáspárt vezére. 1997-ben elsöprő győzelmet aratott a választásokon, azóta Nagy-Britannia leghosszabb ideje hivatalban lévő munkáspárti kormányfője.