Ragaszkodik a gyülekezet homoszexuális tiszteleteséhez

2002.04.29. 17:26
Lemondana hivatásáról egy spanyol katolikus pap, mert fiú szeretője a tiszteletes híveinek osztogatta a kettőjük légyottjáról készült videókazettát. A pap gyűlekezete azonban maradásra próbálja bírni a lelkipásztort, mert nagyra értékelik munkásságát.
Benyújtotta lemondását egy a fiú szeretője által megzsarolt spanyol katolikus pap, de gyülekezete a maradását akarja, mert nagyra tartják, mint lelkipásztort. A dél-spanyolországi Nerja üdülőváros papja, Eladio Ocana Serrano azután érezte szükségesnek benyújtani a lemondását, hogy szeretője a kettejük titkos légyottjairól készült videokazettát osztogatott a hívek között.

Ideiglenes helyettes a gyülekezetnél

A malágai püspökség ideiglenesen egy másik papot küldött a helységbe, de a botrányba keveredett tisztelendő valószínűleg visszatérhet tisztébe, mert hívei továbbra is ragszkodnak hozzá. "Méltónak tartjuk őt a plébánia vezetésére, a magánélete a legkevésbé sem érdekel bennünket" - mondta egy templomlátogató hívő a spanyol köztévében.

Kolostorba vonult a bűnbánó pap

A férfit a volt partnere kompromittálta, bosszúból azért, mert a pap nem akarta folytatni kettejük kapcsolatát. Az ideiglenes utód, Garcia atya szerint a népszerű Serrano atya azért is visszatérhet tisztébe, mert "püspöke előtt belátta magatartásának erkölcsileg helytelen voltát, és hálásan elfogadta az egyház segítségét a megváltozáshoz" - jelentik világhírügynökségek. A bűnbánó pap átmenetileg kolostorba vonult imádkozás és elmélkedés céljából.

Internetes szerelem

A Malágához közeli helységben kipattant botrány csak a legújabb a spanyol egyházat zavarba ejtő ügyek sorában. Néhány hónapja egy pap interneten beleszeretett egy nőbe, és megnősült, egy másik internetes gyermekpornográfiai ügybe keveredett, míg egy harmadikat nemrég felfüggesztettek azután, hogy egy melegmagazinnak bevallotta: titokban már hosszú évek óta boldog szerelemben él együtt egy másik férfival.