Huba
19 °C
33 °C

Végzett magával a prágai rendőrgyilkos

2002.08.30. 11:32
Öngyilkosságot követett el prágai börtöncellájában egy orosz férfi. Krusinyin augsztus 2-án bombát dobott a prágai metróra és megölt egy rendőrt. A fegyintézet munkatársai szerint a férfi depressziós volt, mert "élete zsákutcába futott".
Felakasztotta magát börtöncellájában az az orosz férfi, aki augusztus 2-án meggyilkolt egy rendőrt a Prága egyik metróállomásán - jelentette több cseh napilap pénteken. Az 53 éves Alekszander Krusinyin a Vencel-téri metróállomáson előbb robbanószerkezetet dobott a sínek közé, majd mellkason szúrt egy utast, aki megpróbálta őt lefogni. Ezt követően ejtett halálos sebet az intézkedő rendőrön.

Holtvágányra futott az élete

Később azonban elfogták, és előzetes letartóztatásba helyezték. A férfi akkor akasztotta fel magát, amikor rabtársai sétára mentek, és így egyedül maradt a cellájában. A fegyintézet illetékesei elmondták: az orosz férfi élete holtvágányra futott. Tavaly Moszkvában meggyilkolták feleségét, ő maga pedig nem kapott további tartózkodási engedélyt a cseh hatóságoktól. Az 1996 óta építőmunkásként Csehországban dolgozó Krusinyin ezután mély depresszióba esett.