Jenő
-2 °C
6 °C

Végzett magával a prágai rendőrgyilkos

2002.08.30. 11:32
Öngyilkosságot követett el prágai börtöncellájában egy orosz férfi. Krusinyin augsztus 2-án bombát dobott a prágai metróra és megölt egy rendőrt. A fegyintézet munkatársai szerint a férfi depressziós volt, mert "élete zsákutcába futott".
Felakasztotta magát börtöncellájában az az orosz férfi, aki augusztus 2-án meggyilkolt egy rendőrt a Prága egyik metróállomásán - jelentette több cseh napilap pénteken. Az 53 éves Alekszander Krusinyin a Vencel-téri metróállomáson előbb robbanószerkezetet dobott a sínek közé, majd mellkason szúrt egy utast, aki megpróbálta őt lefogni. Ezt követően ejtett halálos sebet az intézkedő rendőrön.

Holtvágányra futott az élete

Később azonban elfogták, és előzetes letartóztatásba helyezték. A férfi akkor akasztotta fel magát, amikor rabtársai sétára mentek, és így egyedül maradt a cellájában. A fegyintézet illetékesei elmondták: az orosz férfi élete holtvágányra futott. Tavaly Moszkvában meggyilkolták feleségét, ő maga pedig nem kapott további tartózkodási engedélyt a cseh hatóságoktól. Az 1996 óta építőmunkásként Csehországban dolgozó Krusinyin ezután mély depresszióba esett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?