Piroska
3 °C
4 °C

Karla Homolka szabad

2005.07.06. 07:35
A brutális sorozat- és testvérgyilkos, a "gonosz szimbólumává vált" asszony tizenkét év után szabadult. Rengeteg fenyegetést kap, de állítása szerint megpróbál új életet kezdeni. Kanada leghírhedtebb nő bűnözője férjével együtt kamaszlányokat erőszakolt és gyilkolt.

Teljes titoktartás közepette kicsempészték a börtönből hétfőn Kanada leghírhedtebb nő bűnözőjét, akit azért ültettek le, mert férjével együtt megerőszakolt és meggyilkolt három tinédzserlányt, köztük saját húgát. A most 35 éves Karla Homolka 12 év után szabadult montreali börtönéből. 1993-ban csukták le; viszonylag enyhe büntetését az magyarázza, hogy Homolka saját férje ellen vallott. Homolka időközben Karla Teale-re változtatta nevét.

Paul Bernardo és Karla Homolka
Paul Bernardo és Karla Homolka

Karla Homolka a kriminalisztika történetének egyik leghírhedtebb bűnözőnője. A kanadai nő férjével együtt erőszakolt, kínzott és ölt meg tinédzser lányokat - köztük a saját húgát -, a gyilkosságokat videóra vette. Bár tizenkét éves büntetését letöltötte, a közvélemény azt akarja, hogy rács mögött maradjon.

Mindent videóra vettek

A csinos, szőke, akkor alig huszonéves asszony esete egész Kanadát megrendítette másfél évtizeddel ezelőtt. Karla Homolka férjével, Paul Bernardóval egy St. Catherines nevű csendes ontariói városkában élt, takaros kis családi házukban. Ide hurcolták áldozataikat, az iskolás lányokat a férfi megerőszakolta, majd mielőtt meggyilkolták, még napokig kínozták őket. Egyikük holttestét feldarabolták és bebetonozták. Homolka a férjének "ajándékozta" saját húgát is: a 15 éves lányt elkábították, majd Bernardo megerőszakolta az alagsorban, közvetlenül a család karácsonyi vacsorája után. Tammy Homolka a saját hányadékába fulladt bele.

A fiatalasszony videóra vette ezt is, akárcsak a többi rémséget. A képek azt bizonyították, hogy nem férje kényszerítette az együttműködésre, ahogyan azt a tárgyaláson állította, hanem önként, kéjjel vett részt a kegyetlenségekben. Karla még az előtt vádalkut kötött, hogy megtalálták a videókat: a férje ellen vallott, aki életfogytiglant kapott, és aligha jöhet ki a börtönből élete hátralévő éveiben.

Fenyegetik

Homolka neve egyébként szerepel a Google legnépszerűbb keresőkifejezései között. Az utóbbi időben egyre többen követelték a nő fogva tartását, rengeteg fenyegetést kap, az újságokban pedig arra lehet fogadni, meddig lesz életben ha kiszabadul.

A börtönben megtanult franciául, és pszichológiát is tanult. Szabadulása után első útja egy tévéstúdióba vezetett. "Nem szeretném, hogy eltegyenek láb alól. Nem akarom, hogy az emberek azt gondolják, hogy most is veszélyes vagyok, és félteniük kellene tőlem gyermekeiket" - nyilatkozta órákkal szabadulása után Karla Homolka az RDI helyi televíziónak. Hozzátette, hogy sohasem fog megbocsátani önmagának.

Hollywoodot is megihlette a valódi horrortörténet, a Bernardo–Homolka-féle sorozatgyilkosságról játékfilmet forgattak Deadly (Halálos) címmel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!