Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

Akit hónaljon csókolt a múzsa -
DVD Szaddám Huszeinről

2003.03.27. 13:32
Az Amerikában megjelenő DVD segítségével betekintést nyerhetünk Szaddám életébe. Gyönyörködhetünk többek között az elnök kalapgyűjteményében és hónaljon csókolásában is.
Szaddám Huszeinről adnak ki DVD-t az Egyesült Államokban jövő héten. - adta hírül a Reuters. A szatirikus hangvételű filmben az iraki elnök egy tisztaságmániás, gránáttal horgászó politikus benyomását kelti.
A "Szaddám bácsi" című film, melyet Joel Soler, független francia újságíró készített még 2000-ben, a nemzetközi filmfesztiválokon több elismerést kapott. Ugyanakkor a filmnek köszönhetően Solert életveszélyesen megfenyegették los angeles-i otthonában.

A Xenon Pictures szóvivője szerint az, hogy a DVD április 2-i megjelenése egybeesik a háborúval, puszta véletlen, de reméli, hogy a filmnek sikerül letisztult képet mutatni a rejtélyes iraki diktátorról. A DVD csomag tartalmaz egy Solerrel készült interjút, egy "100 százalékosan Szaddám-ellenes" matricát, és egy pakli kártyát a világ diktátorairól.

"Az egyik legjobb módja annak, hogy szembesüljünk a gonosszal, ha nevetünk rajta." Stephen Housden, a Xenon Pictures alelnöke elmondta:" Reméljük, hogy a "Szaddam bácsi" kielégíti mindazok kíváncsiságát, akik tudni akarják, mi folyik Irakban, és azokét is, akik az emberi lélek rejtelmeit tanulmányozzák."

Soler filmjét azokból az Irakból kicsempészett felvételekből állította össze, amelyeket a helyszínen készített. Ott tartózkodásának ürügye egyébként az volt, hogy a filmet az ENSZ szankcióitól elnyomott iraki nép szenvedéseiről forgatja.

Soler kivételes betekintést nyerhetett Szaddám életébe. A DVD képeket tartalmaz arról, ahogy az iraki elnököt hónaljon csókolják, továbbá Szaddám megmutatja kalapgyűjteményét és azt, hogy hogyan próbál halat fogni a tóba bedobott kézigránát segítségével.