Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Változatlan állapotban a kirabolt professzor

2002.05.19. 17:28
Változatlan az állapota Honti Lászlónak, az Udinei Egyetem magyar professzorának: továbbra is eszméletlen, de nincs életveszélyben. A professzor pénteken szenvedett balesetet, amikor vissza akarta szerezni elrabolt táskáját.
Honti László - az Udinei Egyetem finnugor tanszékének tanára - pénteken szenvedett balesetet egy bűnügy miatt a Friuli melletti San Danielében, ahol állandó lakhelye található. A magyar professzor éppen vásárlás után lépett ki egy élelmiszer-áruházból, amikor egy ismeretlen gépkocsiból valaki kiugrott, és elragadta aktatáskáját.

Az ablaktörlőbe kapaszkodott

Honti László a tovarobogó autó szélvédőjén lévő ablakmosók rúdjába kapaszkodott, az autó így vitte magával őt csaknem egy kilométeren keresztül. Egy kanyarnál az ablakmosók eltörtek, a professzor pedig leesett, fejét beverte a járdaszegélyben. Az egyetemi tanárt az udinei kórház intenzív osztályára szállították eszméletlen állapotban.

Szombatra már stabilizálódott az állapota, de sérülései meglehetősen súlyosak. Mint az MTI tudósítója megtudta, Honti Lászlónak hét bordája törött el, ezért légzési nehézségei vannak, így a légzését gép segítségével tartják fenn. A beteget egyébként mesterségesen altatják, és az orvosok állítólag várni akarnak két-három napot a felébresztésével. A professzor szervezetének általános állapota egyébként jó, így nincs igazán nagy veszély.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!