Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kitüntetik az önfeláldozó iraki magyar katonát

2008.03.27. 10:32
Kitüntetésre számíthat a NATO-tól az a magyar kiképzőtiszt, aki kedden sérült meg egy támadásban. A férfi saját sérüléseivel mit sem törődve iraki társai segítségére sietett.

Nem mindennapi helytállásáért NATO-elismerésre terjesztették fel az Irakban kedden megsérült magyar katonát a NATO Kiképző Központjának elöljárói. A tiszt húsz magyar társával együtt iraki katonák és rendőrök kiképzésével foglalkozik.

Kedden támadás érte az Al-Rusztamija Bázist, ahol a magyar tiszt dolgozott. Négy iraki katona meghalt és ő is könnyebb sérülést szenvedett. Saját sebével mit sem törődve azonnal a sérült iraki katonák segítségére sietett, és megkezdte állapotuk stabilizálását. Ebben segítette, hogy harctéri felcser képzettséggel is rendelkezik.

A mentők kiérkezéséig ellátta társai sebeit. A magyar katona csak ezután - kiérkező társai figyelmeztetésére - vette észre saját felkari, könnyebb sérülését, melyet a helyszínen elláttak, majd tovább folytatták a szolgálatteljesítést.