Horn Gyula halálhírét keltették

2007.10.08. 21:55
A Népszabadság internetes kiadásán hétfő este kilenc óra körül jelent meg a hír, hogy Horn Gyula meghalt. A volt miniszterelnök azonban él, és a hírt gyorsan le is vették. Addigra az Echo TV is bemondta. A Népszabadság Online elnézést kért Horn Gyulától és az olvasóktól.

Horn Gyula halálhírét keltette a Népszabadság Online (NOL). A gyászhír hétfő este kilenc óra körül jelent meg az oldalon és egy rövid ideig volt olvasható. Mivel a hír nem igaz - ezt több szocialista politikus is megerősítette - a cikket visszavonták.

A Népszabadság Online-on jelenleg egy bocsánatkérő közlemény látható a következő szöveggel: "Hétfőn este kilenc óra előtt néhány másodpercig látható volt címlapunkon az a téves információn alapuló gyorshír, amelyben Horn Gyula halálhírét keltettük. Az információ szerencsére alaptalannak bizonyult. A volt miniszterelnöktől és az olvasóktól elnézést kérünk."

Információink szerint a Népszabadság egyik vezető beosztású munkatársa telefonált a lap szerkesztőségének hétfő este, hogy Horn Gyula állítólag meghalt. A NOL-nál igyekeztek elsőként közölni a hírt, így azt megjelentették, anélkül, hogy ellenőrizték volna valóságtartalmát.

Az említett vezető beosztású munkatárs később betelefonált, hogy a hír nem igaz. Így is azonban egy ideig olvasható volt az álhír és gyorsan el is terjedt. Nem sokkal megjelenése után az Echo TV-ben is bemondták a volt kormányfő halálhírét.

Horn Gyulát hetek óta kórházban ápolják. Több szocialista politikus is cáfolta ugyanakkor, hogy halálán lenne.

  • Hírek
  • Hírek