Aliz
6 °C
14 °C

Horn Gyula halálhírét keltették

2007.10.08. 21:55
A Népszabadság internetes kiadásán hétfő este kilenc óra körül jelent meg a hír, hogy Horn Gyula meghalt. A volt miniszterelnök azonban él, és a hírt gyorsan le is vették. Addigra az Echo TV is bemondta. A Népszabadság Online elnézést kért Horn Gyulától és az olvasóktól.

Horn Gyula halálhírét keltette a Népszabadság Online (NOL). A gyászhír hétfő este kilenc óra körül jelent meg az oldalon és egy rövid ideig volt olvasható. Mivel a hír nem igaz - ezt több szocialista politikus is megerősítette - a cikket visszavonták.

A Népszabadság Online-on jelenleg egy bocsánatkérő közlemény látható a következő szöveggel: "Hétfőn este kilenc óra előtt néhány másodpercig látható volt címlapunkon az a téves információn alapuló gyorshír, amelyben Horn Gyula halálhírét keltettük. Az információ szerencsére alaptalannak bizonyult. A volt miniszterelnöktől és az olvasóktól elnézést kérünk."

Információink szerint a Népszabadság egyik vezető beosztású munkatársa telefonált a lap szerkesztőségének hétfő este, hogy Horn Gyula állítólag meghalt. A NOL-nál igyekeztek elsőként közölni a hírt, így azt megjelentették, anélkül, hogy ellenőrizték volna valóságtartalmát.

Az említett vezető beosztású munkatárs később betelefonált, hogy a hír nem igaz. Így is azonban egy ideig olvasható volt az álhír és gyorsan el is terjedt. Nem sokkal megjelenése után az Echo TV-ben is bemondták a volt kormányfő halálhírét.

Horn Gyulát hetek óta kórházban ápolják. Több szocialista politikus is cáfolta ugyanakkor, hogy halálán lenne.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?