Szilárda
-4 °C
2 °C

Vizsgálják a Gellérthegyen talált fejet

2002.03.18. 13:38
A rendőrség vizsgálja, hogy van-e összefüggés a vasárnap a Gellérthegyen talált fej, és a két héttel korábban talált megcsonkított holttest között.
Egy emberi fejet talált egy pár a Gellérthegy oldalában vasárnap este hét óra körül - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az ismeretlen személyazonosságú férfifejet szakértői vizsgálatnak vetették alá. A sajtóügyeletes az Index kérdésére elmondta, hétfő délután tudnak beszámolni az elsődleges vizsgálatok eredményeiről. A halál beálltának időpontja jelenleg nem állapítható meg.

A rendőrségi közlemény szerint a testrészre egy virágot szedő pár bukkant a hegy oldalában. A pár értesítette a rendőrséget.

Korábban egy csonka testet találtak

A X. kerületi Óhegy parkban két hete éjszaka egy megcsonkított holttestet találtak. A tetemet a rendőrség járőre az Óhegy parkban a Ganz Mávag korábbi, ma már használaton kívüli bemutató épületében találta meg, közel a Márga utca torkolatához. A rendőrség most azt is vizsgálja, vajon van-e összefüggés a két eset között. A korábbi ügyben igazságügyi orvos szakértő bevonásával soron kívüli boncolásra került sor.

Ebből kiderült, hogy a férfi negyven év körüli volt, fejét és végtagjait levágták, a fejét azóta sem találták meg. A vizsgálat arra is fényt derített, hogy a holttestet sokáig hűtőben tartották.

A férfi

A Gellérthegyen talált férfi életkora 40-50 év körüli, ápolt körülbelül 1-1,5 centiméter hosszú őszes szakállt és bajuszt viselt. Haja rövid, a homlok felett gyér hajzattal, mellette kétoldalt kopaszodó, hajszíne őszes-barna. A haj és szőrzet alapján az áldozat életében feltehetően ápolt benyomást tett környezetére. A férfi koponyáján, a bal fül felett a fejtető kezdeténél, egy korábbi műtéti beavatkozás - valószínűleg koponyaékelés - nyomát találták meg. Fogazata elől több helyen pótolt, egyébként szintén rendezett. Az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint az áldozat feltehetően HIV fertőzött volt.

A fej kihelyezésének pontos időpontja nem tisztázott, azonban mivel a bomlása még nem kezdődött meg, feltehető, hogy maximum 1-2 napot töltött a szabadban. A rendelkezésre álló adatok alapján egyenlőre nem bizonyítható az összefüggés más, korábbi ügyekkel.

Várják az információkat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya elsősorban azok jelentkezését várja, akik az áldozatot felismerik, róla bármilyen információval rendelkeznek. Ezen kívül várjuk azok jelentkezését, akik a bűncselekményről tudomással bírnak, a felfedezés helyszínét jól ismerik, oda gyakran járnak és az utóbbi időben rendkívülit vagy gyanúsat tapasztaltak. Bejelentéseiket megtehetik munkaidőben a 443-5372 telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "telefontanú" vonalon, a 107 vagy 112 központi segélyhívók valamelyikén.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!