Mátyás
-6 °C
1 °C

Három csecsemő csontváza a padláson

2006.03.13. 14:58
Három csecsemő holttestét találtak meg Németországban egy szászországi ház padlásán. Az anya ellen gyermekei meggyilkolása miatt nyomoz a német ügyészség.

A hétvégén három csecsemő földi maradványait találták meg a németországi Neuendorfban egy ház padlásán. Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, mi okozta a gyermekek halálát.

A holttestek feltehetően évekkel ezelőtt kerültek a ház padlására, akkor, amikor az anya új élettársával beköltözött. A párnak egy közös gyermeke volt, s az anyának korábbi házasságából egy 16 éves fia is.

Amikor a viszony megromlott és az élettárs tavaly elköltözni készült otthonról, néhány dolgot a padláson is keresett. A nő idegesen követte őt, majd egy utazótáskát vett magához a padláson, és kidobta azt a kukába.

Az élettársnak feltűnt az asszony idegessége, ezért kivette a szemetesből a táskát. Amikor a szomszéddal együtt kinyitották, egy gyermek holtteste került elő.

Azonnal hívták a rendőrséget, akik a ház átvizsgálásakor két másik táskát is találtak. A legtapasztaltabb rendőrök idegzetét is próbára tette, amikor a táskákból két újabb csecsemő oszladozó holttestét találták meg.

A szakértőknek egyelőre azt sikerült megállapítani, hogy egy kislányról és egy kisfiúról van szó. A harmadik esetben már csak egy csontváz maradt, így a holttest nemének azonosítása még folyik.

A rendőrség a nyomozás során abból indul ki, hogy a gyermekek egészségesen születtek, majd megölték őket. Az asszonyt ideiglenesen egy pszichiátriai klinikán helyezték el.