Natália
1 °C
7 °C

Gyilkossággal gyanúsítják Horváth Szilárdot

2002.06.05. 12:48
Egy két évvel ezelőtti, Római-parti szórakozóhelyen elkövetett emberöléssel gyanúsította meg a rendőrség a móri bankrablás kapcsán ismertté vált Horváth Szilárdot.
Már emberöléssel is gyanúsítja a rendőrség Horváth Szilárdot, akit mindössze két órával a vérengzés után öszefüggésbe hoztak a móri bankrablással. A gyilkosság gyanúja azonban egy két éve, egy Római parti szórakozóhelyen elkövetett gyilkosság kapcsán fogalmazódott meg. Kovács Lajos ezredes, a móri nyomozás egyik irányítója ezzel kapcsolatban az Indexnek elmondta: több bizonyíték is arra utal, hogy Horváth lőfegyverrel sebesített meg halálosan egy biztonsági őrt még 2000. augusztus 19-én. A Római parti szórakozóhelyen egy ismeretlen tettes szóváltás után lövöldözni kezdett, s az egyik lövés eltalálta az őrt, aki a kórházba szállítás után meghalt. Ruháján a technikusok más embertől származó vért is rögzítettek. A lövöldöző személyében pedig - utólag - többen is felismerni vélték Horváthot.

Nincs újabb fejlemény Móron

Horváth Szilárdot és Farkas Róbertet már két órával a brutális móri bankrablás után öszefüggésbe hozták a történtekkel. Soha nem látott hajtóvadászat indult ellenük hiába, amíg Horváth egy szál alsónadrágban önként nem jelentkezett a Venyige utcai börtönben, hogy - mint mondta - tisztázhassa magát. Azóta azonban egyáltalán nem hajlandó segíteni a nyomozóknak, tanúként még annyit sem árult el, hogy mit csinált a móri vérengzés idején. Sem a poligráfos hazugságvizsgálathoz, sem pedig a DNS vizsgálat elvégzéséhez szükséges vérvételhez nem járult hozzá. Horváthot elsőként kábítósszerrel visszaéléssel gyanúsították meg, így pedig már vehettek tőle vért. Az ő DNS mintája azonban nem egyezik azzal, amit a móri bankban találtak.

Horváth azért vált gyanússá a rendőrség szemében, mert őrizetbe vétele után szinte minden vizsgálatot, és mintavételt ellenzett, amely korábban elkövetett bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatta volna - mondta Kovács Lajos. A móri nyomozással kapcsolatban még mindig nincs meg a várt, átütő információ, ami a tettesekhez vezetne. Ezért a nyomozók folytatják az aprólékos, kulimunkát. A brutális gyilkosságokkal összefüggésbe hozott Farkas Róbertet viszont továbbra is nagy erőkkel körözik. Salgó László, az új országos rendőrfőkapitány egyébként kinevezésekor azt ígérte: megvizsgálják, hogy mi a móri nyomozás sikertelenségének oka.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?