Mátyás
1 °C
15 °C

Gyilkossággal gyanúsítják Horváth Szilárdot

2002.06.05. 12:48
Egy két évvel ezelőtti, Római-parti szórakozóhelyen elkövetett emberöléssel gyanúsította meg a rendőrség a móri bankrablás kapcsán ismertté vált Horváth Szilárdot.
Már emberöléssel is gyanúsítja a rendőrség Horváth Szilárdot, akit mindössze két órával a vérengzés után öszefüggésbe hoztak a móri bankrablással. A gyilkosság gyanúja azonban egy két éve, egy Római parti szórakozóhelyen elkövetett gyilkosság kapcsán fogalmazódott meg. Kovács Lajos ezredes, a móri nyomozás egyik irányítója ezzel kapcsolatban az Indexnek elmondta: több bizonyíték is arra utal, hogy Horváth lőfegyverrel sebesített meg halálosan egy biztonsági őrt még 2000. augusztus 19-én. A Római parti szórakozóhelyen egy ismeretlen tettes szóváltás után lövöldözni kezdett, s az egyik lövés eltalálta az őrt, aki a kórházba szállítás után meghalt. Ruháján a technikusok más embertől származó vért is rögzítettek. A lövöldöző személyében pedig - utólag - többen is felismerni vélték Horváthot.

Nincs újabb fejlemény Móron

Horváth Szilárdot és Farkas Róbertet már két órával a brutális móri bankrablás után öszefüggésbe hozták a történtekkel. Soha nem látott hajtóvadászat indult ellenük hiába, amíg Horváth egy szál alsónadrágban önként nem jelentkezett a Venyige utcai börtönben, hogy - mint mondta - tisztázhassa magát. Azóta azonban egyáltalán nem hajlandó segíteni a nyomozóknak, tanúként még annyit sem árult el, hogy mit csinált a móri vérengzés idején. Sem a poligráfos hazugságvizsgálathoz, sem pedig a DNS vizsgálat elvégzéséhez szükséges vérvételhez nem járult hozzá. Horváthot elsőként kábítósszerrel visszaéléssel gyanúsították meg, így pedig már vehettek tőle vért. Az ő DNS mintája azonban nem egyezik azzal, amit a móri bankban találtak.

Horváth azért vált gyanússá a rendőrség szemében, mert őrizetbe vétele után szinte minden vizsgálatot, és mintavételt ellenzett, amely korábban elkövetett bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatta volna - mondta Kovács Lajos. A móri nyomozással kapcsolatban még mindig nincs meg a várt, átütő információ, ami a tettesekhez vezetne. Ezért a nyomozók folytatják az aprólékos, kulimunkát. A brutális gyilkosságokkal összefüggésbe hozott Farkas Róbertet viszont továbbra is nagy erőkkel körözik. Salgó László, az új országos rendőrfőkapitány egyébként kinevezésekor azt ígérte: megvizsgálják, hogy mi a móri nyomozás sikertelenségének oka.