Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Másodfokú hőségriadó péntektől

2008.09.04. 16:32
Péntektől vasárnapig másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban erőteljes felmelegedés várható. A sok napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de legfeljebb északnyugaton, északon lehet egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Pénteken 29 és 34 fok között várható. Péntektől jövő hét elejéig a hőmérséklet délután az ország nagy részén több fokkal 30 fok felett várható. A napi középhőmérsékletek jellemzően elérhetik a 25, hétvégén és hétfőn a 27 fokot - áll az ÁNTSZ  közleményében.

A legmagasabb hőmérséklet szombaton és vasárnap várható. Az országos tiszti főorvos felhívja a figyelmet arra, hogy a szeptemberi kánikulában mindenki hűtse magát, pótolja az izzadással elveszített folyadékot és sót,  különösen az idősek, szív-, vese-, máj- és cukorbetegségben szenvedők.

Különös figyelmet igényelnek ilyenkor a gyermekek, a kórházakban, időseket ellátó intézményekben gondozottak, ők ugyanis fokozottan érzékenyek a meleg és a napsugárzás hatására. Aki kirándulásra megy vagy utazik, az mindig vigyen magával folyadékot, olvasható a közéleményben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!