Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Másodfokú hőségriadó péntektől

2008.09.04. 16:32
Péntektől vasárnapig másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban erőteljes felmelegedés várható. A sok napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de legfeljebb északnyugaton, északon lehet egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Pénteken 29 és 34 fok között várható. Péntektől jövő hét elejéig a hőmérséklet délután az ország nagy részén több fokkal 30 fok felett várható. A napi középhőmérsékletek jellemzően elérhetik a 25, hétvégén és hétfőn a 27 fokot - áll az ÁNTSZ  közleményében.

A legmagasabb hőmérséklet szombaton és vasárnap várható. Az országos tiszti főorvos felhívja a figyelmet arra, hogy a szeptemberi kánikulában mindenki hűtse magát, pótolja az izzadással elveszített folyadékot és sót,  különösen az idősek, szív-, vese-, máj- és cukorbetegségben szenvedők.

Különös figyelmet igényelnek ilyenkor a gyermekek, a kórházakban, időseket ellátó intézményekben gondozottak, ők ugyanis fokozottan érzékenyek a meleg és a napsugárzás hatására. Aki kirándulásra megy vagy utazik, az mindig vigyen magával folyadékot, olvasható a közéleményben.