Sára, Márió
2 °C
6 °C

Az önkormányzatoktól akár meg is főhetnek

2007.06.20. 12:15
Kapcsolódók (11)
Az ígéretekkel ellentétben nem tették közzé a kerületek azoknak az épületek a listáját, ahova az emberek betérhetnek hűsölni a nagy hőség elől. Van, ahol nem is tudnak erről.


Ikvai-Szabó a védelmi boizottság ülésén
Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes hétfőn jelentette be, hogy az önkormányzatoknál készül azon hűtött közintézmények listája, ahová a nagy meleg elől betérhetnek az utcai járókelők. A listát az önkormányzat internetes honlapján teszik közzé, ígérte, Az önkormányzati kórházak, a szociális intézmények és a kollégiumok mellett példaként említette a nagy bevásárlóközpontokat és a pályaudvarok várótermét.

A másodfokú hőségriadó ellenére szerdán hat kerületi és a fővárosi önkormányzat honlapján sem találtuk meg a hűtött intézmények listáját. Nem volt ilyen lajstrom az V., a VI., a VII., a XIII., a IV. és a II. kerület honlapján sem.

A Belvárosi önkormányzatnál nem találtunk nyilatkozóképes embert. A VI. kerületben azt mondták, tudnak a dologról, született is egy polgármesteri rendelkezés a lista összegyűjtéséről és kihirdetéséről, de két-három napos átfutási idő kell ahhoz, hogy felkerüljön a kerületi honlapra.

Erzsébetvárosban, a XIII. kerületben és Újpesten nem is hallottak arról, hogy nekik ilyen listát kellene készíteniük, a II. kerületi önkormányzatnál pedig senki nem tudott válaszolni a kérdéseinkre.

Ikvai-Szabó Imre az Indexnek szerdán azt mondta, a hétfői védelmi bizottsági ülésen született határozatban szerepelt a lista összeállítása, és ezt valamennyi polgármesternek elküldték. Azt mondta, a Főpolgármesteri Hivatal is megpróbálja összesíteni a hűtött helyeket, és ha ezzel megvannak, akkor a budapest.hu-n közzéteszik.