Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták a Németországból menekülő bankrablókat

2002.04.03. 09:51
Elfogták a túszejtő bankrablókat, túszuk sértetlenül megmenekült. A legútóbbi jelentések szerint a bankrablók még a nyugat-ukrajnai Lutszk városánál jártak és éppen tankolni készültek. Korábban az egyik túsz egy kelet-lengyelországi benzinkútnál megszökött a túszejtőktől.
Elfogták a Németországból menekülő bankrablókat - jelentette be az ukrán rendőrség. Huszonötéves banktisztviselő túszukat sértetlenül sikerült kiszabadítani - jelentette a dpa.

A legutóbbi jelentések szerint a három bankrabló és a túszuk megérkeztek Lutszk városába, ahol tankolni készültek. A voljinszki körzet rendőrségének egy tisztje szerint a bankrablók útja csak azért vezetett a városon keresztül, mert eltévedtek.

Az szökevényeket öt ukrán rendőrautó üldözte, egy moszkvai jelentés szerint az üldözőkhöz német rendőrök is csatlakoztak. A Kelet-Lengyelországban a bankrablóktól megszökött túsz - a harminckilenc éves bankalkalmazott - a jelentések szerint sértetlen, pillanatnyilag a lublini rendőrségen hallgatják ki - nyilatkozta Bibianna Bortacka rendőrségi szóvivő. Az asszony nevét Bortacka nem kívánta nyilvánosságra hozni.

Sokkos állapotban

A kihalgatás után kórházba szállították a túszejtőktől megmenekült bankalkalmazottat. Bár sérülést nem szenvedett, az élmények hatására sokkos állapotba került - mondta le a dpa-nak Thomas Laufer, a varsói német követség tisztviselője. Laufer hozzátette, amenyiben az asszony állapota nem javul, helikopterrel Németországba szállítják.

Tankolás közben szökött meg

Egy szemtanú elmondása szerint a harminckilenc éves nő tankolás közben menkült el. Láttam, ahogy a rablók tankolni küldték az egyik túszt, aki miután kiszált, a kút mögé bújt - mondta el a szemtanú a lengyel Radio Zet-nek. Ezután rendőrök érkeztek a helyszínre, ezért a bankrablók tankolás nélkül távoztak.

Az ukrán határt Dorohuszknál lépték át a Németországból menekülő bankrablók - erősítették meg lengyel rendőrségi források. A túszejtők kétszáz kilométeres sebességgel száguldottak keresztül Lengyelországon - mondta el a varsói német nagykövetség egy tisztviselője a dpa-nak.

Fegyverletételre kényszerítették a rendőröket

A három bankrablót a lengyel rendőrség helikopterekkel üldözte. A bankrablók kedd este Németországban ejtettek túszul két bankalkalmazottat. A túszejtők - akik közül egy biztosan kelet-európai - Ülzen városában menekülésük fedezésére ejtették túszul a kirabolt bank huszonöt, illetve harminckilenc éves alkalmazottját.

Miután a helyszínre érkező német rendőröket fegyvereik letételére kényszerítették, autóval előbb Berlin felé menekültek, majd Lengyelország felé vették az irányt. A határt az Odera menti Frankfurtnál lépték át, majd Wroclaw környékén rejtőzhetek el. Adam Rapacki varsói rendőrfőnök nem kívánt részletes tájékoztatást adni a most is zajló rendőri akcióról, nehogy veszélybe sodorja a túszok életét.

Ukrajnába tartanak

A wroclawi rejtőzködés után Lublin felé vették az irányt, majd átlépték az ukrán határt. Nem hivatalos jelentések szerint az egyik túszejtő kurd, egy másik pedig orosz nemzetiségű. A bankrablók egy ezüstszínű SEAT-tal menekülnek