Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Pizzafutárnak álcázott rendőr tette ártalmatlanná a túszejtőt

2002.11.18. 21:38
Egy teljes iskolai osztályt ejtett túszul egy késsel felfegyverkezett tinédzser Spanyolországban. A túszejtő egymillió eurót követelt. A fiút végül félnapos alkudozás után ártalmatlanná tették.
Pizzafutárnak álcázott rendőr tette ártalmatlanná azt a - korábban felnőtt férfinak hitt - kiskorút, aki hétfőn egy Barcelona külvárosában lévő iskolában 25 diákot és egyik tanárnőjüket ejtette túszul.

Minden túsz szabad

A rendőrségi bejelentés szerint az összes gyerek szabad, valamennyien sértetlenül szabadultak ki a három és fél órás fogságból. A rendőröknek sikerült ártalmatlanná tenniük a 16 éves túszejtőt, aki utóbb már csak négy túszt tartott hatalmában. Az eset szerencsés befejezését az segítette elő, hogy a túszejtő pizzát kért a hatóságoktól a hatalmában tartott éhes gyerekeknek. A pizzafutárnak álcázott rendőrnek pedig sikerült ártalmatlanná tennie a fiatalt.

Tizenhat éves túszejtő

Angel Acebes Paniagua spanyol belügyminiszter megerősítette, hogy a túszszedőt, aki az iskola korábbi tanulója volt, őrizetbe vették. Az AP jelentése szerint a túszdráma végére kiderült, hogy a felnőttnek hitt férfi, valójában még kiskorú: 16 éves. Úgy jutott be az iskolába, hogy a gyerekeikért érkező szülok által használt csengőt használta. A fiú is egykoron az iskola tanulója volt, de nem tudta befejezni azt. Célja egyébként a pénzszerzés volt: a túszok elengedésért cserébe egymillió eurót követelt. Néhány óra alatt azonban szinte mindenkit kiengedett, míg végül őt magát fogták el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!