Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

A román kormány megbénította Pestet

2006.11.16. 09:25
Óriási forgalmi dugó alakult ki a Hősök tere környékén csütörtök reggel. A román-magyar kormányülés miatt a környékbeli utcák teljesen beálltak.

A közös magyar-román kormányülés miatt hermetikusan lezárták a Hősök terét. A Dózsa György úton és az Andrássy úton óriási a torlódás.

Részlegesen, illetve teljesen lezárták a forgalom elől reggel fél kilenctől délután fél kettőig az Andrássy utat a Bajza utca és a Hősök tere között, a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között, a Kós Károly sétányt, valamint az Állatkerti körút és az Olof Palme sétány egy-egy szakaszát.

Tudósítónk jelentése a környékbeli kis utcákban teljesen beállt a forgalom.


Klikk!

A Hősök terére, akárcsak a november 4-i koszorúzáskor, még a gyalogosokat sem engedik be. A teret golyóálló plexivel felszerelt kordonnal védik.

A román kormány tagjait 9 órakor fogadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a tárgyalásokat délelőtt a Szépművészeti Múzeumban tartják.

Az érintett BKV járatok módosított (20gy, 30-as buszok, 75-ös, 79-es trolik), illetve rövidített (4-es busz) útvonalon viszik az utasokat.