Olivér
4 °C
8 °C

Árja felsőbbrendűséget hirdettek - cseh jpegbaby-vel

2006.09.05. 16:21
Alaposan melléfogott egy kölni szélsőséges magazin, germán nacionalista kampányukhoz nem épp illő reklámarcot loptak egy erotikus oldalról.

A kölni Objektiv a helyi tiniknek készült, a magazint jobboldali szélsőségesek grundolták, hogy idegengyűlölő és rasszista nézeteiket fiatalos csomagolásban juttathassák el a célkorosztályhoz. A szabadidős tippeket is nyújtó lapban olyan "közszolgálati" hirdetés jelent meg, amely a német felsőbbrendűséget reklámozta.

A képen egy vonzó, szőkésbarna fiatal lány áll fiatalos öltözetben, mellette a propagandaszöveg: Deutsch ist geil! - azaz körülbelül: "A német szép!" vagy "A német jó bőr!". Egy szorgos német blogger azonban rövidesen kiderítette, hogy egyfelől a lap gazdái jogsértő módon nem fizettek egy centet sem a képért a jogtulajdonosnak, másfelől a jogtulajodonos nem más, mint egy erotikus oldal (a sweetnaturalgirl.com), és a kép pedig korántsem egy tisztavérű árja lánykát, hanem egy cseh fehérneműmodellt (más fogalommal élve: jpegbaby-t) ábrázol.


Balról a xenofób reklám, jobbról Jaimy egy másik képe

A húszéves cseh modell - Jaimy - ügynökei feltehetőleg bíróságra viszik az ügyet a szerzői jogok súlyos megsértése miatt, írja a boingboing.net.

A helyi botrányt kiváltó 24 oldalas újság érdekes módon nemcsak a német felsőbbrendűséget hirdeti a vonzó lánnyal, de egyúttal óva inti a kölni fiatalokat az utcákon tapasztalható szexuális túlfűtöttségtől, amit javarészt a helyi törökök számlájára ír.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?