Ilona
17 °C
32 °C

Árja felsőbbrendűséget hirdettek - cseh jpegbaby-vel

2006.09.05. 16:21
Alaposan melléfogott egy kölni szélsőséges magazin, germán nacionalista kampányukhoz nem épp illő reklámarcot loptak egy erotikus oldalról.

A kölni Objektiv a helyi tiniknek készült, a magazint jobboldali szélsőségesek grundolták, hogy idegengyűlölő és rasszista nézeteiket fiatalos csomagolásban juttathassák el a célkorosztályhoz. A szabadidős tippeket is nyújtó lapban olyan "közszolgálati" hirdetés jelent meg, amely a német felsőbbrendűséget reklámozta.

A képen egy vonzó, szőkésbarna fiatal lány áll fiatalos öltözetben, mellette a propagandaszöveg: Deutsch ist geil! - azaz körülbelül: "A német szép!" vagy "A német jó bőr!". Egy szorgos német blogger azonban rövidesen kiderítette, hogy egyfelől a lap gazdái jogsértő módon nem fizettek egy centet sem a képért a jogtulajdonosnak, másfelől a jogtulajodonos nem más, mint egy erotikus oldal (a sweetnaturalgirl.com), és a kép pedig korántsem egy tisztavérű árja lánykát, hanem egy cseh fehérneműmodellt (más fogalommal élve: jpegbaby-t) ábrázol.


Balról a xenofób reklám, jobbról Jaimy egy másik képe

A húszéves cseh modell - Jaimy - ügynökei feltehetőleg bíróságra viszik az ügyet a szerzői jogok súlyos megsértése miatt, írja a boingboing.net.

A helyi botrányt kiváltó 24 oldalas újság érdekes módon nemcsak a német felsőbbrendűséget hirdeti a vonzó lánnyal, de egyúttal óva inti a kölni fiatalokat az utcákon tapasztalható szexuális túlfűtöttségtől, amit javarészt a helyi törökök számlájára ír.