Huba
17 °C
33 °C

Francia kislány bőröndbe rejtett tetemét találták meg Izraelben

2008.09.11. 18:43
A négyéves kislányt nagyapja verte halálra, "véletlenül". A holttestet egy pirod bőröndben egy folyóba dobta. A nagyapával összemelegedő anyát bűnrészességgel vádolják.

Az izraeli rendőrség csütörtökön egy folyóban megtalálta azt a piros bőröndöt, amely a gyanú szerint egy négyéves francia kislány maradványait tartalmazza. A bőröndben, amit öt hete keresnek, "nagyon rossz állapotban levő" maradványokat találtak, írja a Jerusalem Post.

A holttestet most szakértők vizsgálják, hogy megállapítsák személyazonosságát. A gyanú szerint a kislánnyal 45 éves nagyapja, Ronny Ron végezhetett.

Az ügy háttere elég zavaros. Az áldozat, a négyéves Rose édesanyja, a 23 éves Marie-Charlotte Renault elvált gyermeke apjától, mert szerelmes lett Izraelben élő apósába. A vállás után össze is költözött a 45 éves Ronnal.

Rose eltűnését júliusban jelentette anyja a rendőrségnek. A vizsgálat során Ron beismerő vallomást tett, azt mondta, "véletlenül" verte agyon a gyereket, a holttestet pedig egy piros bőröndben egy folyóba dobta. Ugyan vallomását később visszavonta, a rendőrség ez alapján öt hete kutatást indított a most előkerült bőrönd után.

A rendőrség szerint Rose-t májusban ölhették meg. Nagyapja mellett édesanyja is őrizetben van, őt bűnrészességgel vádolják.