Piroska
-2 °C
5 °C

Rendőrgyilkossággal vádolják a trónörökösök kiképzőjét

2006.04.15. 16:27
Ittas randalirozás miatt vették őrizetbe Harry és Vilmos hercegek egyik kiképző őrmesterét. Steven Grahamet végül rendőrgyilkosságért állítják bíróság elé, mert megbilincselve kiragadta a kormányt a rendőrök kezéből és halálos balesetet okozott.

Emberölés vádjával állt bíróság elé szombaton a legpatinásabb brit katonai akadémia, Sandhurst egyik őrmestere, aki a két brit trónörökös, Vilmos és Harry herceg kiképzésében is részt vett. Steven Grahamet azután vették őrizetbe még csütörtök hajnalban, hogy otthonában részegen botrányt rendezett.

A kiképző őrmestert két rendőr szállította a helyi őrsre, amikor az őrizetes a kocsiban megvadult, nekitámadt a rendőröknek, majd erőteljesen félrerántotta a kormánykereket. A rendőrautó lesodródott az útról, felborult, és a kocsit vezető rendőrtiszt a helyszínen meghalt.

Graham az Angliában honos büntetőeljárási rend alapján szombaton először rendőrbíróság elé állt, ahol hivatalosan ismertették vele a vádat. A hivatalos per a jövő héten kezdődik. A szombati Sun szerint a 23 éves Vilmos és 21 éves öccse, Harry kiképzésének bizonyos szakaszát Graham felügyelte.

Harry, aki már tavaly bevonult Sandhurstbe, 44 heti alapkiképzés után éppen a tragikus incidens előtt egy nappal fejezte be tiszti tanulmányait parádés avató ünnepség keretében, nagymamája, II. Erzsébet királynő jelenlétében. Vilmos idén januárban kezdte a sandhursti elit tisztképzőt. Ő a második, Harry a harmadik a brit trónutódlási sorrendben apjuk, Károly walesi herceg után.