Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Húsz túszt ejtett a volt tanár

2006.03.09. 19:55
Sértetlenül engedte el túszait a volt tanár Franciaországban. A 33 éves, depressziós férfi 18 diákot és két felnőttet tartott fogva.

Tizennyolc diákot és két felnőtet ejtett túszul egy volt tanár Franciaországban, Sable-sur-Sarthe-ban, 220 kilométerre délnyugatra Párizstól, jelentette az AP. A férfi a nyolc órás túszdráma végén sértetlenül engedte el foglyait.

A fegyveres férfi délután kettőkor tört be a Colbert de Trocy Gímnázium egyik osztálytermébe. A helyi sajtó értesülései szerint a túszszedő a volt oktatási miniszterrel, a város jelenlegi polgármesterével, Francois Fillonnal akart tárgyalni. A rendőrség szóvivője szerint a rendőrség tárgyalói mellett Fillon kapcsolatba lépett a férfival.

A rendőrség nem tudta, hogy a férfi milyen fegyverrel tartja sakkban foglyait. A kommandósok körbevették az iskola épületét és lezárták a város környékét. Az akcióhoz a párizsi reptérről is mozgósítottak kommandósokat.

A volt tanárt egykori munkatársai engedték be az épületbe. "Ismertük, ezért eresztettük be" - nyilatkozta az AP-nek Bernadette Mercier, az iskola portása. Mint mondta, a 33 éves férfi elbocsátása óta nem talált munkát, ezért depressziós volt.