Pál
-1 °C
5 °C

Horváth Szilárd feladná magát, de feltételei vannak

2002.05.12. 21:55
A legfőbb ügyész jelenlétében adná csak fel magát a rendőrségen Horváth Szilárd, akit a hatóságok összefüggésbe hoznak a móri rablógyilkossággal. A férfi ügyvédje azt is feltételül szabta, hogy ügyfelét ne gyanúsítsák meg és ezt vállalják írásban. A rendőrség szerint teljesíthetetlen a kérés és azt javasolják: ha Horváth fél tőlük jelentkezzen a bűntetésvégrehajtásnál, hiszen ők is köröztetik.
Felvette a kapcsolatot vasárnap a rendőrséggel egy ügyvéd, aki Horváth Szilárdot, a móri bankrablással kapcsolatba hozott egyik körözött férfit képviseli. Bolcsik Zoltán dandártábornok, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának vezetője az MTI információját megerősítette.

Elmondta: az ügyvéd azt javasolta, hogy a legfőbb ügyész tartózkodjon a rendőrségen, amikor Horváth Szilárd feladja magát, és emellett vállalják írásban, hogy nem gyanúsítják meg ügyfelét. A dandártábornok közölte, hogy a rendőrség a feltételeket nem fogadta el. Elmondása szerint azt ajánlották az ügyvédnek, hogy ha Horváth Szilárd fél tőlük, akkor jelentkezzen a büntetés-végrehajtásnál, mivel amúgy is ők köröztetik.

Az országos kereskedelmi televíziókban szombaton azt közölték, hogy Horváth Szilárd családtagjainak jelezte, nincs köze az Erste Bank móri fiókjában történt mészárláshoz, és a férfi ezt egy ügyvéden keresztül kívánja bizonyítani.