Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Két szívet, négy tüdőt találtak egy holttestben

2006.09.04. 13:56
Vizsgálat indult egy írországi kórházban amiatt, hogy az intézményből Nagy-Britanniába visszaküldött brit turista holttestében két szívet és négy tüdőt találtak.

A repülővel hazaszállított holttest Louis Selo-é volt, egy 55 éves New Malden-i (London délnyugati része) férfié. Selo szívinfarktust kapott a dublini repülőtéren, még augusztus 2-án. A halottkémek a dublini Beaumont Kórházban vizsgálták meg ezután a holttestet, amelyet később Nagy-Britanniába vittek repülőgéppel, és az ottani boncoláskor több "extra-szerveket" találtak benne.

Az ír kórház máris bocsánatot kért, és fegyelmi vizsgálatot ígért az ügyben, tudósít a BBC az esetről. Ugyanakkor a brit hírforrás szerint eddig senkit sem függesztettek fel állásából az írországi intézményben.

Temetésre küldték vissza az extra szerveket

Miután kiderült, hogy pluszszervek voltak Selo holttestében, a Beaumont Kórház kiderítette, honnan, kitől származik a másik szív és a további három tüdő, és temetésre elküldték ezeket a szerveket.

A külföldön elhunyt brit állampolgárok holttestét hazaszállításuk után rutinszerűen vizsgálják meg a brit patológusok. Ebben az esetben is a brit halottkém jelentette, hogy több szervet talált a testben.

A háromgyerekes apa, Louis Selo szabadságát töltötte feleségével, Annával és lányával Monicával Írországban. A család korábban, 2001-ben már bekerült a sajtóba, amikor Ausztráliába repültek, hogy fiukon, Sebastianon agyműtétet hajtsanak végre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!