Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két szívet, négy tüdőt találtak egy holttestben

2006.09.04. 13:56
Vizsgálat indult egy írországi kórházban amiatt, hogy az intézményből Nagy-Britanniába visszaküldött brit turista holttestében két szívet és négy tüdőt találtak.

A repülővel hazaszállított holttest Louis Selo-é volt, egy 55 éves New Malden-i (London délnyugati része) férfié. Selo szívinfarktust kapott a dublini repülőtéren, még augusztus 2-án. A halottkémek a dublini Beaumont Kórházban vizsgálták meg ezután a holttestet, amelyet később Nagy-Britanniába vittek repülőgéppel, és az ottani boncoláskor több "extra-szerveket" találtak benne.

Az ír kórház máris bocsánatot kért, és fegyelmi vizsgálatot ígért az ügyben, tudósít a BBC az esetről. Ugyanakkor a brit hírforrás szerint eddig senkit sem függesztettek fel állásából az írországi intézményben.

Temetésre küldték vissza az extra szerveket

Miután kiderült, hogy pluszszervek voltak Selo holttestében, a Beaumont Kórház kiderítette, honnan, kitől származik a másik szív és a további három tüdő, és temetésre elküldték ezeket a szerveket.

A külföldön elhunyt brit állampolgárok holttestét hazaszállításuk után rutinszerűen vizsgálják meg a brit patológusok. Ebben az esetben is a brit halottkém jelentette, hogy több szervet talált a testben.

A háromgyerekes apa, Louis Selo szabadságát töltötte feleségével, Annával és lányával Monicával Írországban. A család korábban, 2001-ben már bekerült a sajtóba, amikor Ausztráliába repültek, hogy fiukon, Sebastianon agyműtétet hajtsanak végre.