Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lesz türelmi zóna Mogyoródon

2004.07.27. 09:25
Mogyoród önkormányzata tízről százötven méterre emelte a tiltott zóna szélességét a versenyterületen kívül.
Újabb rendelettel korlátozta a prostituáltak tevékenységét a mogyoródi önkormányzat a Hungaroring környékén - értesült a HavariaPress.

A Pest megyei település döntéshozói ugyanis a napokban tízről százötven méterre emelték az örömlányok számára tiltott zóna szélességét a versenyterületen kívül.

Mogyoródon egyébként évek óta visszatérő gond, hogy a versenyre látogató több százezer vendég mellett felbukkanó örömlányok hol és mekkora területen tevékenykedhetnek.

2000-ben kísérleti jelleggel, egy kijelölt területen engedélyezték a prostituáltak működését a Hungaroring közelében. Az ennek nyomán keletkezett botrány azonban - a mogyoródi képviselők megítélése szerint - árnyékot vetett a falu jó hírére. 2001-ben ezért semmilyen türelmi zónát nem jelöltek ki, míg 2002-ben az önkormányzat a korábban kijelölt területet bocsátotta az örömlányok rendelkezésére.

Tavaly ismét megtiltották a prostitúciót a versenypálya közelében, ám a lányok több közeli magánterületen is tevékenykedtek a verseny napjai alatt.