Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Nem lesz türelmi zóna Mogyoródon

2004.07.27. 09:25
Mogyoród önkormányzata tízről százötven méterre emelte a tiltott zóna szélességét a versenyterületen kívül.
Újabb rendelettel korlátozta a prostituáltak tevékenységét a mogyoródi önkormányzat a Hungaroring környékén - értesült a HavariaPress.

A Pest megyei település döntéshozói ugyanis a napokban tízről százötven méterre emelték az örömlányok számára tiltott zóna szélességét a versenyterületen kívül.

Mogyoródon egyébként évek óta visszatérő gond, hogy a versenyre látogató több százezer vendég mellett felbukkanó örömlányok hol és mekkora területen tevékenykedhetnek.

2000-ben kísérleti jelleggel, egy kijelölt területen engedélyezték a prostituáltak működését a Hungaroring közelében. Az ennek nyomán keletkezett botrány azonban - a mogyoródi képviselők megítélése szerint - árnyékot vetett a falu jó hírére. 2001-ben ezért semmilyen türelmi zónát nem jelöltek ki, míg 2002-ben az önkormányzat a korábban kijelölt területet bocsátotta az örömlányok rendelkezésére.

Tavaly ismét megtiltották a prostitúciót a versenypálya közelében, ám a lányok több közeli magánterületen is tevékenykedtek a verseny napjai alatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!