Árpád
-2 °C
4 °C

Továbbra is izzik a kaposvári húskombinát hűtőháza

2003.09.20. 11:15
Továbbra is izzik a kaposvári húskombinát hűtőháza, amely péntekre virradó éjszaka gyulladt ki; a tűzoltók nem tudnak bejutni az épületbe a nagy füst és a magas hőmérséklet miatt - közölte a Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgató szombat délelőtt az MTI-vel.
Az éjszaka több helyen megrepedt a hűtőház 40 centiméter vastag fala; a tűzoltók által megnyitott nyílásokon továbbra is sűrű füst gomolyog, emellett már a tetőről is füst száll fel, azaz a teljes, 25 méter magas épület belseje izzik - mondta Heizler György ezredes.

Fotó: langlovagok.hu
"Egyelőre továbbra sem tudunk bejutni az épületbe a nagy füst és a hőség miatt, újabb nyílásokat sem tudunk már vágni a raktár falán. Amit tehetünk az az, hogy megpróbáljuk habbal hűteni az izzó parafaszigetelést" - tette hozzá.

Beszámolója szerint a második napja égő, 250 négyzetméter alapterületű hűtőházban 20 tonna zsír égett el, valamint némi szárazáru. A tűz keletkezésének okát továbbra sem tudják, a kár több tízmillió forintra becsülhető.

Heizler György elmondta: tartva attól, hogy az épület összedől, kiürítették a szomszédos munkásszállást, ahol 40 ember lakik; az égő épület melletti kompresszorházat igyekeznek megvédeni a tűztől és kiszivattyúzni az abban lévő tartályokban található mintegy 20 köbméter ammóniát.

A kilátásokról szólva a katasztrófavédelmi igazgató közölte, hogy amennyiben a rendkívül magas hőmérséklet miatt meggyengült szerkezet nem dől össze, akkor akár napokig is füstöt áraszthat az épület belsejében izzó 10, helyenként 23 centiméter vastag parafaszigetelés, ami akadályozza az oltást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?