Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Orbán a Hustlerben: ő is szexuális lény

2002.02.15. 14:30
Egy pornólap négyoldalas cikket közölt februári számában Orbán Viktor miniszterelnökről, magánéletbeli szokásairól, környezetéről - adta hírül a Blikk pénteki számában. A Fidesz szerint a szocialisták keze van a dologban. A lap szerkesztője viszont azt hangoztatja, a cikk korrekt.
Az ember, akivel tele van a sajtó, általában szokott annak örülni, hogy tele van vele. A népszerű embert a legkülönfélébb orgánumok monitorozzák, ekképp előfordul, hogy olyan lap hasábjain is szembesül a híresség rajzolt önképével, melyben annyira nem vágyott szerepelni. A Szex, Politika, Botrány felcímű magyar Hustler februári számában "Kampánykérdés a magánélet" című írásában Orbán Viktorra fókuszál, mélységesen, amennyire csak mert.

Larry Flynt honi pornólapjának fókuszában Orbán Viktor, mint magánéleti arcait a kampányban sikeresen fel-felvillantó miniszterelnök tűnik fel. Azonban a látókör szélén, a politikai píár szerepének ecsetelgetése mellett mintegy homályosan felsejlik: Orbán ugyanolyan ember, mint mások, akik "családfenntartói tevékenységüket tisztességesen - látszólag legalábbis - ellátják".

Orbán nem örült

A négyoldalas fókuszt egy polihisztor kaszkadőr indián portréja követi, ám a következő oldalakon már arról informálódhatunk, hogyan cidázza Acapulcóban egy mulatt szépség a ma szextarzanját.

Az írás ellen, ha egy más lapban, más "szövegkörnyezetben" jött volna, valószínűleg nem lenne kifogása Orbán Viktornak. Így azonban nemigen ájult el a gyönyörűségtől. A Fidesz pénteki sajtótájékoztatóján Áder János, Deutsch Tamás és Pokorni Zoltán szerint a szocialisták jól szervezett, alantas rágalomkampánya áll az utóbbi hetek történései mögött, amelyekkel a vezető kormánypárt politikusait igyekeznek lejáratni, s ennek része a pornólapban közölt cikk is.

A Fidesz kijelentésére a lap egyelőre nem kívánt reagálni.

Kolbász, foci, nyaralás

A cikket illusztráló fotókat a szerkesztők a miniszterelnök honlapjáról töltötték le. A Kolbász, foci, nyaralás közcím alatt klasszikus sportfotó: Orbán vezeti a bőrt. Bentebb katonai tisztelgés, gulyáskóstolás, adventi vacsora a határon túli püspökökkel.

Másokra is fókuszálnak

Hamvas Atanáz, a lap főszerkesztője közölte, a kérdéses írás független és elemző írást. Hamvas megelőlegezte, nemcsak a miniszterelnököt, de a többi politikust is ki fogják elemezni, ugyanis a lap a pornó mellett politikával, kultúrával és művészettel is foglalkozik.

A Miniszterelnöki Hivatal tehetetlen az ügyben - nyilatkozta a Blikknek Hammerstein Judit, a MeH sajtófőnöke. - Ízléstelen környezetbe került a miniszterelnök, de a felháborodás mellett mást nem tehetünk - közölte.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek