Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Húsvétkor akcióban a szonda-kommandó

2003.04.18. 13:26
A húsvéti ünnepek alatt Budapesten a rendőrség kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők kiszűrésére. A statisztikák szerint tavaly húsvétkor drámai mértékben nőtt a balesetek száma, ezért az idén a szokásosnál több rendőr lesz szolgálatban az ünnepek alatt. Idén a rendőr húsvéti jó tanácsokkal látja el az ittas vezetőt - miután elveszi jogosítványát.
Tavaly sok volt az ivótúra

Kattintson a nagyításhoz! Az ittasan okozott közlekedési balesetek száma a 2000-ben még kedvezően alakult a megelőző évi statisztikák tükrében, azonban a tavaly drasztikusan nőt az előző évihez képest. A húsvéti napokban 2002-ben 50 százalékkal nőtt a halálos, 100 százalékkal a súlyos, és csaknem 120 százalékkal a könnyű sérüléssel járó, ittas állapotban okozott balesetek száma.

Büntetés, büntető

Kattintson a nagyításhoz! A BFRK az összes eszközét - közúti ellenőrzés, sebességmérés, alkoholszonda alkalmazása - beveti, hogy megpróbálja visszaszorítani a közlekedési balesetek számát. A rendőrök azonban nem csak ellenőrizni, és szükség szerint bírságolni fognak, hanem "húsvéti jó tanácsokat tartalmazó információs szórólapokat" is osztogatnak majd a fővárosban közlekedőknek.

Nem csak a "mértékletes és a kultúrált" alkoholfogyasztásra fogják felhívni a vezetők figyelmét, hanem hangsúlyozottan arra is, hogy súlyos következményekre és szigorú rendőri magatartásra kell számítania annak, aki részegen vezet. A BRFK a "hölgyek, a háziasszonyok és a családanyák segítségét is kéri": ne kínálják szeszes itallal autózó vendégeiket.