Eleonóra
-1 °C
2 °C

Húsvillával és zuhanyrózsával ölték meg áldozatukat

2004.12.03. 17:07
Vádemelést javasol a rendőrség annak a két férfinak az ügyében, akik a gyanú szerint februárban bántalmaztak, majd egy húsvillával mellkason szúrtak egy idős férfit a fővárosban.

H. József és D. K. István a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február 27-én eset fél hét körül a főváros XIII. kerületében, a Csanády utca egyik lakásában súlyosan bántalmaztak, majd egy húsvillával mellkason szúrtak egy férfit, aki sérülései következtében a helyszínen életét vesztette - derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóközleményéből.

A sértettnek a bántalmazások kezdetétől a haláláig hatalmas kínokat kellett elviselnie azzal, hogy beletették a fürdőkádba, majd a zuhanyrózsát a szájába nyomták, hogy ne tudjon kiabálni. A rendőrséget az áldozat vendégségbe hívott nőismerőse értesítette, miután érkeztekor az egyik elkövető nyitott neki ajtót, elküldve az idős nőt. A kiérkező rendőrök már csak az idős férfi brutálisan összevert, összeszurkált holttestét találták meg a fürdőkádban.

A két gyanúsított jelenleg is előzetes letartóztatásban van. Az ügy iratait előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg a rendőrség a Fővárosi Főügyészségnek.