Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Megölt gyermekük holtteste fölött aludtak

2008.03.10. 17:30
A szlovák rendőrség nyomozást indított, mikor kiderült, hogy egy fogyatékos kislány után szülei évek óta családi pótlékot vesznek fel, de a gyereket senki nem látja. Kiderült, hogy az apa megölte a kislányt, mert sokat sírt, majd holttestét elásta az ágy alatt. A szülők hét évig aludtak a tetem fölött.

A közelmúltban derült fény arra, hogy egy részeg apa 2000-ben megölte fogyatékos kislányát, majd a családja lakásában a hitvesi ágy alatt ásta el nyolcéves áldozatának tetemét.

A szlovák rendőrség a most befejeződött nyomozás után közölte, a 35 éves nagysurányi férfi azért mért halálos ütést gyermeke fejére, mert idegesítette, hogy a kislány folyton sírdogált. Szörnyű tettét a feleségének ugyan bevallotta, de az asszonyt megfenyegette, ha elárulja, akkor őt is megöli.

A házaspár hét évnél hosszabb ideig aludt abban az ágyban, amely alatt a kislány teteme porladt.

A rendőrség csak a közelmúltban szerzett tudomást a kislány eltűnéséről, valamint arról, hogy az évek óta senkinek sem hiányzó kislány után a szülők azóta minden hónapban felvették a családi pótlékot.

A nyomozás kezdetén az anya előbb azt mondta, hogy a gyermekét intézetbe adta, majd hogy Dominikát a barátnője neveli. Miután bebizonyosodott, hogy ez nem igaz, az asszony bevallotta, a gyermeket annak idején az apja ölte meg, amíg ő bevásárolni volt, majd a döngölt padlójú szobában egy méter mélyre elásta.

Lubomír F. ellen halállal végződő testi sértés miatt emeltek vádat. Tettéért héttől tizenöt évig terjedő börtönre ítélheti a bíróság. A feleség ellen egyelőre nem indult eljárás, mert valószínű, hogy életveszélyes fenyegetettség miatt, kényszerűségből hallgatott.

A kétszeresen büntetett előéletű, sehol sem dolgozó férfi rendszeresen ivott és verte a népes családját, melyhez még további négy kiskorú gyermek tartozik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!