Sára, Márió
2 °C
6 °C

Hypóval locsolásra késelés a válasz

2001.08.13. 15:41
Egy elmérgesedett válóperi vita hevében ipari hypóval locsolta le feleségét egy gyáli lakos vasárnap délután, a feleség válaszul háromszor hasba szúrta férjét. A házaspár lakásán történtek nyomán életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt indult eljárás az asszony, P. Jánosné 31 éves gyáli lakos ellen.
A csaknem tragédiába torkolló nézeteltérés úgy kezdődött, hogy a 35 éves férj - a rendőrség számára még ismeretlen összetevőjű - maró folyadékot öntött felesége habfürdős flakonjába, s a szer a fürdésnél kimarta az asszony bőrét. A feldühödött nő a maradék folyadékot megpróbálta férjére önteni, aki erre egy öt literes, ipari hypót tartalmazó kannát vett elő és abból lelocsolta feleségét.

Az asszony védekezésképpen egy konyhakéssel háromszor hasba szúrta férjét, lezárva ezzel a civakodást. A vérző emberhez végül a feleség hívta ki a mentőket. A férfi túl van az életveszélyen, P. Jánosné azonban komoly légúti sérüléseket szenvedett a belélegzett hypó-tól. Férje ellen egyelőre nem indítottak eljárást, arról a további vizsgálat alapján dönt a rendőrség.