Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

'A legvadállatibb bűncselekmény'

2006.06.19. 06:50
A rendőrtiszt a legvadállatibb bűncselekménynek nevezte azt az esetet, mely Idaho államban történt. Egy emberi fej repült le Idaho államban egy kisteherautóról, miután a kocsit vezető férfi karambolozott egy személyautóval, a benne két ember halálát okozva. A nyomozók szerint a férfi direkt karambolozott - így akarta eltüntetni megölt felesége fejét.

Roncsolt női fej repült le egy kisteherautó platójáról Idaho amerikai szövetségi államban, miután a kocsit vezető férfi frontálisan ütközött egy személyautóval, a benne ülő 36 éves asszony és kislánya halálát okozva.

A rendőrség azzal gyanúsítja a halálos balesetet okozó 51 éves Alofa Time nampai lakost, hogy megölte feleségét, annak összeroncsolt, levágott fejét kocsijára tette, és a záróvonalat átlépve szándékosan karambolozott az első szembejövővel, vélhetően azzal a céllal, hogy a fej eltüntetésével elleplezze a gyilkosságot.

Megtalálták a nőt

Számítása azonban nem jött be, a fej az ütközés során nem tűnt el, sőt a rendőrséget éppen a koponya vezette nyomra, pontosabban az 51 éves, élve maradt gyilkos férj lakására, ahol megtalálták feleségének lefejezett holttestét.

"A legvadállatibb bűncselekmény, amellyel valaha dolgom volt" - mondta LeRoy Forsman rendőrhadnagy, egyik kollégája pedig az esetet olyan horrorfilmhez hasonlította, amelynek elfelejtéséhez idő kell.

A férfi tettének oka egyelőre ismeretlen.