Kétszázhetvenhat fa dőlt ki a Bodrog-parton

2007.06.16. 12:40
Egy fa egy lakóház tetejére, egy másik egy telefonoszlopra dőlt, valamint a kempingben akadályozta a közlekedést egy kidőlt fa, Baranyában nagy esőzés várható.

Vihar tombolt a Zemplénben is szombatra virradóra, Sárospatak térségében kettőszázhetven fát döntött ki a szél - jelentette az MTI. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese azt meg tudta erősíteni, hogy több fakidőléshez riasztották szombatra virradóan a tűzoltókat: egy fa egy lakóház tetejére, egy másik egy telefonoszlopra dőlt, valamint a kempingben akadályozta a közlekedést egy kidőlt fa.

A vihar kettőszázhetvenhat fát döntött ki a Bodrog partján, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság fennhatósága alá tartozó területen. Száznyolcvan fa sérült meg Sárospatak belterületén városszerte, emellett az iskolakertben is több fa kidőlt - sorolta a károkat a főkertész. A károk felmérése jelenleg is tart a húszperces jeggel és viharral kísért zivatar után.

Lakóházak tetejéről lesodorta a cserepeket, fákat döntött ki, illetve kidőlt egy telefonoszlop is. A a több száz fa sérüléséhez nem kértek katasztrófavédelmi beavatkozást, ezért nem tud pontos adatokat.

Öt alkalommal riasztották szombatra virradóan a tűzoltókat: egy fa egy lakóház tetejére, egy másik egy telefonoszlopra dőlt, valamint a kempingben akadályozta a közlekedést egy kidőlt fa.

Nagy mennyiségű csapadék, akár 60 milliméter is hullhat Baranya Dél-keleti részén és Tolna megye déli felében szombaton napközben. A csapadék jéggel és viharos széllel érkezhet már a délelőtti órákban - írta a Független Hírügynökség. A két megyében középszintű riasztás van érvényben. Erős széllökések várhatók, 60-90 km/h-s lökésekre lehet számítani. A katasztrófavédelmi szakemberek kérik az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. A viharos szél miatt előfordulhatnak fakidőlések.

A mai előrejelzések szerint a több-kevesebb napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, és ma szórványosan, holnap többfelé várható zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, majd szombat hajnaltól északnyugatira fordul a szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25, 30 fok között alakul.

  • Hírek
  • Hírek