Gizella
9 °C
14 °C

Időjóslás szigetlakóknak

2005.08.10. 08:52
Előrejelzésünket most a szigetlakóknak ajánljuk, mivel a következő egy hétben ők szophatnak a legnagyobbat azzal, ha nem tudják milyen idő lesz. Mi úgy tudjuk, hogy a hét második részében változékony, a hétvégén jó. A jövő hét elejére viszont kiadós esőket vizionálnak a meteorológusok. Ha nem esik túl sok eső, a szigetlakók szempontjából éppen ideális lehet az idő, Kánikula bácsi hazament, de azért túl hideg sem lesz.

Szerda

Szerdán a sok napsütés mellett csak időnként növekszik meg a felhőzet, inkább csak északon, északkeleten valószínű néhol záporeső. A délnyugati szél megélénkül, főleg északkeleten helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 13 fok lesz, Sean Paul-ra ugrálva talán még meleg is. Nappal 28 fokig melegszik a levegő.

Csütörtök

A csütörtöki Underworld koncerten viszont már simán megázhatunk, ugyanis a hét második részében változékony idő lesz és nyugati szél árasztja majd a vizet. Csütörtökön felhős lesz az égbolt, s bár napközben csökkenhet a felhőzet és kisüt a nap, de zivatar bármikor kialakulhat. A hőmérséklet 24, 26 fok között alakul majd.

Péntek

A péntek lesz a durva, max csak az Afro-Latin Színpadon fellépő Afro Magic Band dobolhatja el az esőfelhőket. Az előrejelzések szerint jó meleg, de csapadékos, esős, záporos idő lesz.

Szombat, vasárnap

A hétvégi Korn vagy a Franz Ferdinand koncertjén viszont valószínűleg már nem lesz eső. A hétvégére újra kisüt a nap, kellemes, 26 fokos meleg várható.

Azután

Hétfőn újra hidegfront jön, mely változékony időt hoz. Magyarul ember nincs, aki tudná, hogy milyen lesz az idő például a Nick Cave koncert alatt. Állítólag kiadós esők jönnek, így könnyen elképzelhető, hogy nyakig sárban evickélünk ki kedden a Szigetről.

Egyébként nem csak a Magyarországon, hanem egész Európában is szélsőséges időjárás tombol. A múlt heti kánikula után sok helyen késő őszire fordult az időjárás.