Valér
2 °C
8 °C

Szombatra kisüt a nap

2006.08.25. 12:25
Pénteken éjjel az ország legnagyobb része felett átvonul a hidegfront, szombaton több órás napsütés várható. Vasárnap kissé több lesz a csapadék, 20-25 fokig melegszik a hőmérséklet.

A pénteken az ország legnagyobb részének időjárását meghatározó hidegfront szombatra elvonul hazánk fölül, keleten délelőtt még felhős lesz az ég. Később felszakadozik a felhőzet, országszerte több órás napsütés várható. A napsütést néhol gomolyfelhők zavarhatják meg, és előfordulhat zápor, zivatar, mondta el az Indexnek Török László meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Vasárnap ismét nedvesebb időjárásra kell számítani, szórványosan zápor, zivatar várható, zivatarok idején felerősödhet a szél is. Hideg azért nem lesz, a délutáni hőmérséklet a nyár végére jellemzően 20-25 fok között alakul.

A jövő hét elején is marad a hasonló időjárás, kedden még több lesz a csapadék. Szerdán enyhébb hidegfront éri el térségünket, csütörtöktől azonban melegedés kezdődik, hétvégén pedig újabb lehűlésre kell számítani.