Valér
2 °C
8 °C

Ez még nem az ősz

2006.08.29. 10:08
Kedd délután már csak az ország keleti részén várható eső, szerda reggelre azonban újabb nedves légtömegek érkeznek dél felől. A hőmérséklet elmarad az ilyenkor szokásostól, kedden 15-20, szerdán 14-19 fok várható.

A csapadékot hozó hidegfront kelet felé halad, nyomában átmenetileg száraz idő várható, mondta el az Indexnek Bozóki István meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Szerdára virradóra megint nedves légtömegek érik el hazánkat, továbbra is változékony lesz az idő.

Kedden az ország keleti és északkeleti részén záporokra, zivatarokra kell számítani, szerdán viszont dél felől érkezik az újabb csapadékhullám, ekkor északon már kisüthet nap. A napsütést többször gomolyfelhők zavarhatják meg, és felerősödik a nyugati, északnyugati szél, viharos széllökések is várhatóak.

Az időjárás az évszakhoz képest hűvös, kedden 15-20, szerdán 14-19 fok körül alakulhat, hajnalra egészen 8-13 fokig csökken a hőmérséklet. A hét további részében javulás kezdődik, bár csütörtökön még számítani kell záporokra. Pénteken és szombaton már kisüt a nap, száraz lesz az idő, és melegszik a hőmérséklet.