Huba
17 °C
33 °C

Visszatér a nyár

2006.09.08. 13:53
Az ország időjárását pénteken meghatározó hidegfront szombatra elvonul, a jövő hét második feléig száraz, napos idő várható. A hét elején még hidegek lesznek az éjszakák, hajnalra ködfoltok alakulnak ki.

Pénteken átvonul Magyarország felett egy hidegfront, de délutánra az ország nagy részén csökken a felhőzet, keleten csak estére várható a jobb idő, mondta el az Indexnek Fehér Balázs meteorológus, az Országos Meteorológia Szolgálat munkatársa. A csúcshőmérséklet a Dunántúlon és a fővárosban 15-20 fok körül alakul, míg a Tiszántúlon elérheti a 23-27 fokot.

Szombattól egészen a jövő hét második feléig, csütörtökig, péntekig száraz, napos idő várható, délutánonként kissé megnövekedhet majd a gomolyfelhősödés. A 21-26 fokos csúcshőmérséklet mellett csapadékra nem kell számítani. Vasárnap és hétfőn hajnalban még 6-11 fokra hűl a levegő, ekkor ködfoltok alakulhatnak ki, a hét végéig folyamatosan nő az éjszakai hőmérséklet is, elérheti a 9-14 fokot. A péntekre még jellemző viharos széllökések szombaton enyhülni kezdenek, vasárnaptól pedig alábbhagynak.


Jövő hét péntektől ismét lehűlés várható, nyugat felől felhősödés kezdődik, a várható csapadék mennyisége egyelőre bizonytalan.