Szilárda
-4 °C
3 °C

Melegrekordok és napsütéses hétvége

2002.11.15. 13:05
Várhatóan több hőmérsékleti rekord is megdől a hétvégén Magyarországon. Szombatra és vasárnapra sok napsütést és erős szelet ígér a meteorológus. A jövő hét már esővel, és az évszaknak megfelelő hűvös idővel köszönt be.
Baján 21,6 fokkal már csütörtökön megdőlt a hőmérsékleti rekord Magyarországon, mondta el az Indexnek Gácser Vera meteorológus. Hozzátette: várhatóan pénteken Budapesten is új rekordok születnek, mert a fővárosban 24 fok várható. Pillanatnyilag az ország egész területén legalább 10 fokkal melegebb van a szokásosnál.

Napsütés, erős széllel

Szombaton napsütéses, száraz idő várható, csapadékra nem kell számítani. A déli országrészben akár 25 fok is lehet, azonban az ország egész területén erős szél fúj majd, és helyenként viharos széllökések várhatók. Hajnalban és este 10-15 fok között lesz a hőmérséklet. Vasárnap felhősödés zavarja meg a napsütést és a szél ereje is mérséklődik. Szórványosan zápor, eső is előfordulhat. Csökken a nappali felmelegedés, napközben 16-21, éjszaka 10-11 fok valószínű.

Eső hétfőn

Hétfőn egy ciklon vonul át az ország felett, ami sok csapadékot és hűvösebb időt hoz a Kárpát-medencébe. Hétfőn országszerte esőzésre lehet számítani. Kedden csökken a csapadék mennyisége, napsütéses időjárásra azonban már csak szerdán várható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!