Valér
4 °C
8 °C

Hétvégére jön a meleg

2005.10.20. 16:08
Az októberi átlaghoz képest melegebb idő várható a hétvégén. Eső csak elvétve fordulhat elő, reggeli fagyok azonban egyáltalán nem lesznek.

Melegedés várható, a hétvégén már húsz fok felett is lehet a hőmérséklet, mondta az Országos Meteorológia Szolgálat egyik meteorológusa az Indexszel.

Változó időjárást prognosztizálunk felmelegedéssel, ami a mostani hideg időhöz képest javulást jelent. Enyhe, de nedves léghullámok érik el országunkat hétvégére, mondta.

Pénteken még felhős idő lesz, de a nap már rövid ideig kikandikálhat a felhők közül. Szombaton már hosszabb ideig fog sütni a nap, vasárnap pedig már kellemes ősz végi idő várható.

Kisebb esők előfordulhatnak, de nem kell komolyabb záporokra számítani. Pénteken 10-15, szombaton 15-20 fok körüli csúcshőmérséklet várható. Vasárnap a legmelegebb órákban akár 22 fokot is mutathat a hőmérő. Ezzel együtt az éjszakák és a hajnalok is enyhébbek lesznek, fagy azonban nem várható.

Az október közepi átlaghoz képest tehát melegebb lesz, és melegfronti hatások is várhatók. Emiatt az erre érzékenyebbek fáradékonyságra, aluszékonyságra számítsanak.