Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Lesz még idén jó idő

2002.09.24. 15:32
Hétvégére eláll az eső, napsütés és enyhe nappalok várhatóak. A jövő héten tovább folytatódik a felmelegedés.
Országszerte jelentős mennyiségű, egy havi átlagnak megfelelő csapadék hullott az elmúlt 72 órában. Az esős idő kedden még tovább folytatódik Magyarország keleti és északi részén, de a déli országrészben már elkezdődött a felhőzet felszakadozása.

Eláll az eső

A csapadékos időjárást egy a Kárpát-medencébe szorult ciklon okozza, mondta el az Indexnek Németh Lajos az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Szerdán északnyugat felől szárazabb és hűvösebb levegő áramlik az ország területére, és tovább folytatódik a felhőzet felszakadozása. Az eső előreláthatólag csütörtökön vagy pénteken áll el.

Kisüt a nap

A hétvégére már a nap is kisüt, nappal 15-18 C várható, de az éjszakák továbbra is hűvösek maradnak. Német Lajos szerint a jövő héten egy "rövidített vénasszonyok nyara várható", akár 20 fokhoz közeli nappali csúcshőmérséklettel. Reggelente ködfoltokra és bágyadt napsütésre lehet számítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?